Top 100 DC Comics

40-31: The one where Jack Knight doesn't want to be a hero
34

The Authority (Ellis/Hitch)

1999-2000WriterWarren EllisArtistBryan HitchDC Comics (Wildstorm)

Μάλλον το αγαπημένο μου run όλων των εποχών, το run των Ellis/Hitch στο AUTHORITY, ήταν η πρώτη προσωπική επιλογή για αυτό το Τop 100 και αποτελεί μια ιστορία που προτείνω συχνά σε άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο της 9ης Τέχνης.

Το AUTHORITY αποτελεί τον ορισμό της έννοιας “επική σειρά”, όντας μια ολοκληρωμένη ιστορία 12 τευχών, που ακολουθεί τις περιπέτειες των μελών της ομάδας Stormwatch, ύστερα από την διάλυσή της. Οι τρόποι, όμως, που δρα η καινούργια ομάδα, διαφέρουν από την προηγούμενη εκδοχή της, με τον συγγραφέα να περιγράφει μια υπερομάδα όπως θα έπρεπε να είναι στον 21ο Αιώνα, που δε φοβάται να γεμίσει τα χέρια της με αίμα και να έρθει σε σύγκρουση ακόμη και με τον ίδιο τον θεό. Μια σειρά που κάθε μέλος από μόνο του αποτελεί μια θεϊκή οντότητα.

Και αν το επικό σενάριο, με τους θρυλικούς χαρακτήρες, ήταν αυτό που κέντρισε την προσοχή των αναγνωστών, το widescreen artwork του Bryan Hitch, με τα ρεαλιστικά πλάνα και τα splash pages, είναι αυτό που μας σημάδεψε για πάντα. Μια σειρά που στιγμάτισε τη μετάβαση στη νέα χιλιετία και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη μεταστροφή των superhero comics, από τα κωμικά και καρτουνίστικα 90s, στον πιο ώριμο, σκοτεινό και πιο ρεαλιστικό κόσμο του 21ου Αιώνα.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31