Top 100 DC Comics

30-21: The one where Robin dies and Superman is a communist
29

Superman For All Seasons

1998WriterJeph LoebArtistTim SaleDC Comics

O Superman αποτελεί τον υπέρτατο αρχετυπικό ήρωα, όχι μόνο επειδή ήταν ο πρώτος, αλλά επειδή διαθέτει ένα πολύ θεμελιώδες core premise: ο πανίσχυρος εξωγήινος αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για να βοηθήσει την ανθρωπότητα αντί να την υποτάξει, επειδή έτσι έμαθε από τους θετούς γονείς του και αυτό πιστεύει μέσα του ότι είναι σωστό. With great power κ.λπ. κ.λπ., όπως έχουν πει μεταγενέστερα και άλλοι…

Το θέμα αυτό εξετάζει ο Jeph Loeb στο SUPERMAN FOR ALL SEASONS. H ιστορία αρχίζει με τον Clark Kent λίγο πριν αποφοιτήσει από το Smallville High. Ένας τυφώνας θα τον οδηγήσει να συνειδητοποιήσει ότι ο σκοπός της ζωής του είναι να βοηθάει τους άλλους. Σιγά-σιγά, αρχίζει να αποδέχεται τις δυνάμεις του και να μην τις φοβάται. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθεί στη Metropolis, όπου θα πιάσει δουλειά στη Daily Planet και θα γνωρίσει τη Lois Lane. Κυρίως, όμως, θα γνωρίσει την ανθρώπινη κακία, στο πρόσωπο του Lex Luthor, κάτι για το οποίο η Smallville δεν θα μπορούσε ποτέ να τον προετοιμάσει.

Το SUPERMAN FOR ALL SEASONS δεν είναι ένα ακόμη origin story, αλλά επικεντρώνεται στις ιστορίες που διαμόρφωσαν τον ηθικό κώδικα του Superman. Και αυτός είναι ο λόγος που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21