Top 100 DC Comics

30-21: The one where Robin dies and Superman is a communist
26

The Man Of Steel

1986Writer/ArtistJohn ByrneDC Comics

Τώρα που το σκέφτομαι, η ελληνική έκδοση του ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ των εκδόσεων Πέργαμος (το μακρινό 1995), είναι, πιθανότατα, το πιο σημαντικό comic της – σχεδόν – 25χρονης πορείας μου ως αναγνώστης comics. Είναι το comic που με έκανε να αγαπήσω τον Superman και να γίνει ο αγαπημένος μου ήρωας, αλλά και αυτό που μου έδειξε ότι υπάρχει και ένας άλλος υπερηρωικός κόσμος, πέρα από τη Marvel.

Σε αυτό, βοήθησε, στο μέγιστο βαθμό, το γεγονός ότι τα πρώτα έξι τεύχη της σειράς, αναδημοσίευαν το θρυλικό mini series THE MAN OF STEEL του John Byrne, που βασικό σκοπό είχε να δημιουργήσει το νέο origin του Superman για το post-Crisis DC Universe. Και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά δημιούργησε και μία καταπληκτική και διαχρονική ιστορία.

Ακόμη και σήμερα, που το origin αυτό έχει τροποποιηθεί (SUPERMAN: BIRTHRIGHT, SUPERMAN: SECRET ORIGIN), διαβάζεται άνετα. Φέρνοντας μεγάλες αλλαγές (απάλειψη του Superboy, οι Kents ζουν όταν ενηλικιώνεται ο Clark κ.λπ.), έθεσε τις βάσεις για μια από τις καλύτερες – αν όχι την καλύτερη – περίοδο του Superman.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21