Top 100 DC Comics

30-21: The one where Robin dies and Superman is a communist
22

Y: The Last Man

2002-2008WriterBrian K. VaughanArtistsPia Guerra, Paul Chadwick, Goran Parlov, Goran SudzukaDC Comics (Vertigo)

Όπως μάθαμε στο σχολείο, γενετικά το φύλο μας ορίζεται από τα χρωμοσώματα Χ και Υ. Όπου χρωμόσωμα Χ = θήλυ και όπου Υ=άρρεν. Μια μέρα όμως, ξαφνικά διαγράφεται η ύπαρξη του το χρωμοσώματος Υ, όχι απλά διαγράφεται, αλλά όλοι οι αρσενικοί ζωντανοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων και του ίδιων των σπερμάτων, πεθαίνουν ακαριαία.

Όλοι; Όχι! Ένας ατρόμητος νέος, ο Υorick Brown ακόμα ζει και αναπνέει και δεν είναι μόνος, η αρσενική μαϊμού του, ο Ampersand τον συντροφεύει, καθώς και αυτός τη σκαπούλαρε από την εκατόμβη των αρσενικών του πλανήτη. Ο Γιορίκας και η μαϊμού του λοιπόν, όπως ο Robbie Williams, προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε. Έτσι ξεκινά μια περιπέτεια για τη σωτηρία της ανθρωπότητας με πολλές επιπλοκές, συγκρούσεις, εκπλήξεις και συμμαχίες.

Η κεντρική ιδέα αυτής της δυστοπικής εκδοχής της εξέλιξης του είδους, συναρπάζει για αρχή και γεννά πολλά ερωτήματα και προβληματισμούς στη συνέχεια. Ένα ακραίο what if που βάζει τον αναγνώστη στη διαδικασία αναζήτησης. Το σχέδιο είναι πολύ καλοδουλεμένο ενώ στα εξώφυλλα της σειράς υπέγραψαν και οι J.G. Jones και Massimo Carnevle. Η δουλειά του Vaughan και της Guerra προτάθηκε για βραβείο Hugo ενώ βραβεύτηκε με Eisner, ίσως κάποια στιγμή δούμε και τη μεταφορά της σε κάποια οθόνη.

Σε γενικές γραμμές, το εν λόγω comic ήταν από τις καλύτερες σειρές της πρώτης δεκαετίας του 2000 και επάξια έλαβε μια θέση στο top100 της DC!

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21