Top 100 DC Comics

20-11: The one where Buddy Baker meets his Maker!
19

Batman (Snyder/Capullo)

2011-2016WriterScott SnyderArtistGreg CapulloDC Comics

Το 2011, η DC αποφάσισε να διαγράψει σχεδόν όλο της το continuity και να πατήσει ένα restart, ακυρώνοντας όλες τις υπάρχουσες σειρές της και προχωρώντας στην κυκλοφορία 52 νέων τίτλων. Το πείραμά του New 52 κρίθηκε, εκ του αποτελέσματος, μάλλον αποτυχημένο, αλλά το BATMAN, υπό την πένα του Scott Snyder, ήταν ίσως η μοναδική σωσίβια λέμβος του εγχειρήματος.

Η σειρά αποτέλεσε την πρώτη μου επαφή με solo comics του μασκοφόρου υπερήρωα, τον οποίο απέφευγα, λόγω της κλίσης μου προς καθαρά υπερηρωικoύς τίτλους εκείνη την περίοδο (τόσα ήξερα, τόσα έλεγα), αλλά από τη στιγμή που διάβασα το πρώτο τεύχος, ήταν η μοναδική σειρά του Νew 52 που με κράτησε ως το φινάλε της. Οι δημιουργοί κατάφεραν να ενώσουν νέους και παλιούς fans, αξιοποιώντας στοιχεία της μυθολογίας του Dark Knight, επαναφέροντας παλιούς εχθρούς στο προσκήνιο, αλλά εισάγοντας και νέους fan favorites. Storylines, όπως το “The Court Of Owls”, το “Death Of The Family” και το “Zero Year”, είχαν τόσο μεγάλη εμπορική και κριτική απήχηση, που επεκτάθηκαν και στους υπόλοιπους τίτλους της DC.

Αν υπάρχει ένας τίτλος της DC τα τελευταία χρόνια, που κατάφερε να σημαδέψει τη βιομηχανία των comics και να γραφτεί με χρυσά γράμματα στο πάνθεον τον καλύτερων, αυτός σίγουρα είναι το έργο των Scott Snyder και Greg Capullo. Βέβαια, το αν πράγματι θα αποτελέσει έναν τέτοιο, ή αν πρόκειται απλά για σημείο των καιρών, ο χρόνος μόνο μπορεί να το δείξει.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11