Top 100 DC Comics

20-11: The one where Buddy Baker meets his Maker!
17

Batman: The Long Halloween

1996-1997WriterJeph LoebArtistTim SaleDC Comics

Πάντα, όταν κάποιος με ρωτήσει ποιες είναι οι καλύτερες ιστορίες με τον Batman, είναι μερικές συγκεκριμένες ιστορίες που μου έρχονται στο μυαλό αυτόματα. Μία από αυτές είναι το THE LONG HALLOWEEN.

Ένας νέος κατά συρροή δολοφόνος, o Holiday, κάνει την εμφάνιση του και σκοτώνει τα θύματά του στις μεγάλες αργίες. Τα προβλήματα για τον Batman δεν τελειώνουν εκεί, καθώς έχει να αντιμετωπίσει και τον αρχιμαφιόζο Carmine Falcone, αλλά και μια πλειάδα από γνωστούς αντιπάλους του, που κάνουν την εμφάνισή τους στα 13 τεύχη της σειράς.

Ο Jeph Loeb γράφει μια σφιχτοδεμένη ιστορία και, μέσα σε 13 τεύχη, αφηγείται ένα αστυνομικό noir έπος, που περιλαμβάνει δολοφόνους και τη μαφία, συνεχίζει να εξερευνά το origin του Batman και τον τρόπο με τον οποίον ο πόλεμός του ενάντια στο έγκλημα εξελίχθηκε, μαζί με τους villains του, ενσωματώνει το origin του Two-Face, ενώ πρώτα εξερεύνησε τη σχέση της τριάδας Batman/James Gordon/Harvey Dent και πώς η μάχη τους ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα, δημιούργησε προβλήματα με τις οικογένειές τους. Όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν σε ένα έντονο και αγωνιώδες φινάλε, που είναι γεμάτο ανατροπές μέχρι την τελευταία σελίδα.

Ο Tim Sale είναι ο κατάλληλος καλλιτέχνης για να ζωντανέψει το όραμα του συγγραφέα. Τα panels του και το στήσιμο της σελίδας είναι κινηματογραφικά, κάτι που συνδυάζεται όμορφα με το γράψιμο του Loeb, και οι φιγούρες του είναι, πολλές φορές, απόκοσμες και σουρεαλιστικές, γεγονός που απογειώνει τον οπτικό τομέα.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11