Top 100 DC Comics

20-11: The one where Buddy Baker meets his Maker!
16

JLA

1997-2000WriterGrant MorrisonArtistHoward PorterDC Comics

Το 1996, η DC αποφάσισε να κάνει ένα revamp στην JLA και το 1997 της έδωσε τον δικό την ongoing ομώνυμο τίτλο. Προφανώς, θέλοντας να δώσει το απαραίτητο βάρος σε αυτή τη νέα αρχή, έβαλε στο τιμόνι τον Grant Morrison.

Ο Morrison φτιάχνει ένα roster με τα βασικότερα και ισχυρότερα μέλη της JLA, και ξεκινά ένα ξέφρενο ταξίδι, με πραγματικά κοσμογονικές απειλές, καθώς η ομάδα είναι πλέον πανίσχυρη. Superman, Batman, Wonder Woman, Martian Manhunter, Flash, Green Lantern και Aquaman, θα βρεθούν αντιμέτωποι με κάθε λογής αντίπαλο, που μπορεί να προκαλέσει την δύναμή τους – πνεύματα, άγγελοι, δαίμονες και Μartians, είναι μερικοί από αυτούς.

Η αίσθηση “back to basics”, που προκαλεί αυτό το comic, δεν γίνεται να σου ξεφύγει και αποκτά ένα κλασικό ύφος καθώς το διαβάζεις. Αν και ο Morrison θα μείνει για 41 τεύχη – και για πολλούς θα δώσει το πιο επιτυχημένο run της JLA – η σειρά θα συνεχιστεί μέχρι το τεύχος #125, με διάφορα μεγάλα ονόματα στη θέση του συγγραφέα, όπως οι Mark Waid, Denny O’Neil, Kurt Busiek, Geoff Johns, Joe Kelly, Chuck Austen κ.ά.

Δεν είναι τυχαίο που αυτό το run βρίσκεται ψηλά στη λίστα μας. Σίγουρα, συνιστάται ανεπιφύλακτα και απευθύνεται σε κάθε superhero fan, που είτε αγαπά την DC, είτε ακολουθεί την δουλειά του Morisson, είτε θέλει να ξεκινήσει να διαβάζει για το DC Universe. Ή και τα τρία μαζί!

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11