Top 100 DC Comics

20-11: The one where Buddy Baker meets his Maker!
15

Fables

2002-2015WriterBill WillinghamArtistsMark Buckingham, Lan MedinaDC Comics (Vertigo)

Μπορεί να έχει περάσει μόλις κάτι περισσότερο από ένας χρόνος, από τότε που ολοκληρώθηκε το FABLES, αλλά ήδη πιστεύω πως, αν με ρωτήσετε τί λείπει από τα σημερινά comics, η απάντησή μου θα είναι “ένα comic σαν το FABLES”. Στις χειρότερες στιγμές του, ένα καλό και διασκεδαστικό comic, και στις καλύτερες, ένα αριστούργημα αφήγησης και φαντασίας.

Ξεκινώντας, όπως κάθε καλός παραμυθάς, με δάνεια από τις καλύτερες ιστορίες των θρύλων ανά τον κόσμο, ο Bill Willingham έφερε αγαπημένους ήρωες, όπως τη Snow White, τον Big Bad Wolf, τον Pinocchio και τον Geppetto, στο παρόν και στη χώρα των Mundies (πιθανότατα η καλύτερη ονομασία για τον μίζερο κόσμο μας). Οι χαρακτήρες έχουν εκδιωχθεί από τις πατρίδες τους, αλλά σκοπεύουν να διεκδικήσουν πίσω τα σπίτια τους.

Ένα τόσο απλό και ίσως αφελές premise, αποτέλεσε τη βάση για μια σειρά από ιστορίες, που απλώθηκαν σε κάθε genre των comics – από το fantasy στο crime/noir, από τις ιστορίες των ιπποτών στο superhero, από το spy thriller στο μεταφυσικό horror. Και κάθε χαρακτήρας ξεκίνησε από τον αποξενωμένο θρύλο του, για να γίνει κάποιος που θα μπορούσε να είναι ο γείτονάς μας με το μεγάλο μυστικό του, και έπειτα να ολοκληρώσει το story arc του, όπως του άξιζε: ως ήρωας, ως μάρτυρας, ως μανιακός.

Ήδη μου λείπει το FABLES, ακόμη κι αν, προς το τέλος, έδειξε πως θα μπορούσε ίσως να έχει τελειώσει και νωρίτερα. Ήδη μου λείπει το FABLES, ακόμη κι αν πολλές ιστορίες προσπάθησαν να το αντικαταστήσουν. Ήδη μου λείπει το FABLES.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11