Top 100 DC Comics

20-11: The one where Buddy Baker meets his Maker!
13

Whatever Happened To The Man Of Tomorrow?

1986WriterAlan MooreArtistCurt SwanDC Comics

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του Superman, ένας δημοσιογράφος μιλά με τη Lois Lane (πλέον Lois Eliott), για τις τελευταίες μέρες του μεγάλου ήρωα. Σε μια περίοδο που όλα έδειχναν περισσότερο ήσυχα από ποτέ, ξαφνικά πολλά πράγματα αρχίζουν να παίρνουν άσχημη τροπή. Ο Superman θα μαζέψει όλους του τους φίλους στο Fortress of Solitude, κάνοντάς τους μάρτυρες στην ύστατη μεγάλη μάχη του, λίγο πριν το προδιαγεγραμμένο τέλος.

Λίγο πριν η DC κάνει μια νέα αρχή στο σύμπαν της και στους ήρωες της (αποτέλεσμα των εξελίξεων στο CRISIS ON INFINITE EARTHS), εκδίδει την “τελευταία” ιστορία του εμβληματικού υπερήρωα. Τη γράφει ο “φρέσκος” ακόμα, Alan Moore, και τη σχεδιάζει ο αναμφίβολα απόλυτος σχεδιαστής του Superman, Curt Swan. Το WHATEVER HAPPENED TO THE MAN OF TOMORROW? αποτελεί τον επίλογο μιας ολόκληρης εποχής. Είναι μια ιστορία θανάτου του Superman, αλλά και ένα tribute σε ό,τι έχει προηγηθεί στον χαρακτήρα και στους κόσμους που έχουν χτιστεί γύρω από αυτόν. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και τον πιο όμορφο επίλογο/επιστέγασμα στο μύθο του Superman. Ο κόσμος είναι πλέον καλύτερος, ο ίδιος ο Superman δεν είναι πια απαραίτητος, αλλά ως σύμβολο και σε ό,τι εκπροσωπεί είναι αναμφισβήτητα παντοτινός.

Το WHATEVER HAPPENED TO THE MAN OF TOMORROW? είναι ένα εξαιρετικό comic, αλλά και μια από τις κορυφαίες ιστορίες του Superman όλων των εποχών.

#20 #19 #18 #17 #16 #15 #14 #13 #12 #11