The Clone Conspiracy #3

Τα συστατικά υπάρχουν, αλλά το σύνολο υστερεί...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Clone Conspiracy #3

WriterDan SlottArtistJim CheungPublisherMarvel Comics

Συνεχίζεται η νέα προσπάθεια της Marvel να μας παρουσιάσει μια νέα, βελτιωμένη (;) εκδοχή του “Clone Saga”. Ενώ η ιστορία έχει τα συστατικά που θα τραβήξουν την περιέργεια ενός fan του ήρωα (Πεθαμένοι χαρακτήρες επιστρέφουν! Κυριολεκτικά όλοι! Πλειάδα Αραχνοηρώων! Πανέμορφο art!), συνεχίζει να του λείπει κάτι.

Οι αναγεννημένοι αντίπαλοι του Spidey κυνηγούν αυτόν και την Spider-Gwen, η οποία παρίστανε, με την βοήθεια του Kaine, την αναγεννημένη Gwen-δεξί χέρι του Jackal. Μαθαίνουμε ότι ο λόγος που δεν είχαν ενημερώσει τον Peter για τα σχέδιά τους, ήταν επειδή είχαν δει την ίδια ιστορία να εξελίσσεται σε άλλα σύμπαντα, και σε κάθε ένα από αυτά, ο Peter συμμαχούσε με τον Jackal. Αν και η προσφορά του Jackal είναι σίγουρα δελεαστική (έχει τεχνολογία που επαναφέρει στην ζωή ανθρώπους, και μάλιστα όχι σαν κλώνους… μαντέψτε που πάει το πράγμα), μου φαίνεται λάθος που ο Peter θα συμμαχούσε με έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς του.

Ή μήπως δεν πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς του; Γιατί η αποκάλυψη της αληθινής του ταυτότητας κάτω από την μάσκα, θα φέρει τα πάνω-κάτω στην ζωή του Peter και θα κλείσει νοσταλγικά το μάτι στους αναγνώστες των 90s.