Motor Crush #1

Ναρκωτικά, gang wars και αγώνες με μηχανές!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Motor Crush #1

WritersCameron Stewart, Brenden Fletcher, Babs TarrArtistBabs TarrPublisherImage Comics

Η αλήθεια είναι, πως τα αρχικά solicits για το MOTOR CRUSH δεν μου γέμισαν το μάτι, αλλά μετά από ένα πλήθος tweets από διάφορους comic creators που ακολουθώ στο twitter, στα οποία επαινούσαν τη σειρά, αποφάσισα να διαπιστώσω την αιτία του κακού χαμού. Το creative team που κρατούσε τα ηνία του BATGIRL πριν το DC Rebirth, επιστρέφει, με έναν νέο τίτλο από την IMAGE, σε μια περιπέτεια γεμάτη αγώνες με μηχανές, ναρκωτικά και gang wars.

Σε μια πλοκή που θυμίζει ελαφρώς τα πρώτα FAST AND THE FURIOUS, η Domino Swift είναι η πρωταγωνίστρια του τίτλου. Μια χαρακτήρας που ζει διπλή ζωή, καθώς από την μία αγωνίζεται ως επαγγελματίας οδηγός σε επίσημους αγώνες μοτοσικλετιστών, ενώ παράλληλα λαμβάνει μέρος και σε διάφορες παράνομες κούρσες, στις οποίες, αν τερματίσει πρώτη, θα αποκτήσει ως έπαθλο δόσεις από το ναρκωτικό “Crush”.

Όλοι οι προβολείς, για μία ακόμη φορά, πέφτουν στο πολύχρωμο και γεμάτο ένταση σχέδιο της Babs Tarr, που δημιουργεί τον στυλιζαρισμένο και εντυπωσιακό αυτό νέο κόσμο. Αν και το σχέδιο με κέρδισε, η αλήθεια είναι ότι το story δεν με ενθουσίασε. Ίσως για αυτό να ευθύνεται ότι το underground ύφος που εκπροσωπεί να μην καλύπτει τα γούστα μου. Αλλά με εκνευρίζει απίστευτα όταν το πρώτο τεύχος τελειώνει με ένα cliffhanger, και στο φινάλε του τεύχους ο αναγνώστης δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιο είναι, τελικά, το ακριβές premise του τίτλου.