The Goddamned #5

Μια ιστορία χαρακτήρων σε βάρβαρο setting
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Goddamned #5

WriterJason AaronArtistR.M. GueraPublisherImage Comics

Με το πέμπτο τεύχος, ολοκληρώνεται το πρώτο story arc των περιπλανήσεων του Cain στη Γη πριν τον Κατακλυσμό. Ο πρωταγωνιστής έρχεται σε τελική και προσωπική σύγκρουση με τον Noah. Οι μοίρες των ηρώων που εμφανίστηκαν στα προηγούμενα τεύχη σφραγίζονται, μαζί και αυτή της Κιβωτού.

Είναι εκπληκτικό το πώς ο Jason Aaron καταφέρνει να δημιουργήσει ένα τόσο βάρβαρο setting, διατηρώντας ταυτόχρονα την αφήγησή του ως ιστορία χαρακτήρων. Κάθε πρόσωπο είναι και μια πλευρά της ανθρωπότητας, μέσα από το πρίσμα της άγριας, Προκατακλυσμιαίας Εποχής. Ο Cain, αντι-ήρωας ηρωικότερος από ποτέ, εμμένει στη θεωρία του “αφού ο Θεός τα έκανε όλα, η κατάσταση αυτή είναι δική Του ευθύνη”. Παράλληλα, περιγράφεται πώς η τόση αγριότητα έχει παραμορφώσει την ψυχοσύνθεση του καθένα.

Το σχέδιο του R.M. Guėra υπηρετεί το σενάριο, ακόμα κι αν δεν είναι το καλύτερο που έχουμε δει. Είναι, ωστόσο, σκοτεινό, γλαφυρό και “βρώμικο”, όπως χρειάζεται.

Το επόμενο arc, μέσα στο 2017, θα είναι μάλλον σε μια άλλη Εποχή, μετά τον Κατακλυσμό, και αναμένεται με αγωνία!