Hero Killer #2

Δεν πρωτοτυπεί και δεν συναρπάζει
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Hero Killer #2

WriterTony McDougallArtistMartino AbreuPublisherMarkosia

Το δεύτερο τεύχος του 5-issue limited σειράς της Markosia είναι εδώ, αλλά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν καταφέρνει να ξυπνήσει στον αναγνώστη την έξαψη για τη συνέχεια.

Μετά τη στυγερή δολοφονία ενός super-hero, η αστυνομικός Marquez αψηφά τις άνωθεν εντολές και συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση, καίτοι έχουν αναλάβει να τη διαλευκάνουν οι φίλοι του θύματος, άλλοι super-heroes. H Marquez θεωρεί ότι το περιστατικό δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά ότι κάποιος serial killer έχει αποφασίσει να εξοντώσει όλους τους υπερήρωες. Για το λόγο αυτό εμφανίζεται στην κηδεία του πρώτου νεκρού υπερήρωα, προκειμένου να ειδοποιήσει τον αρχηγό της ομάδας. Τα νέα, όμως, έρχονται κάπως αργά.

Αν έχετε διαβάσει το IDENTITY CRISIS, το συγκεκριμένο comic θα σας φανεί αντιγραφή, τόσο στην κεντρική ιδέα, όσο και στα panels. Άλλωστε, όλοι οι ήρωες του HERO KILLER είναι απομιμήσεις των ηρώων της DC και της Marvel.

Τo σενάριο δείχνει να έχει καλά στοιχεία, αλλά, όπως ανέφερα ήδη, δεν πρωτοτυπεί και απέχει από το να συναρπάσει, ενώ σε ορισμένα σημεία υπερχειλίζει η προχειρότητα της γρήγορης αφήγησης. Το σχέδιο, όμως, απογοητεύει. Θα περίμενε κανείς σε μια απομίμηση να δει κάτι περίπου ανάλογο του πρωτοτύπου, πλην όμως, εδώ, το artwork είναι κάτω του μετρίου.

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι με οδήγησε να διαβάσω το συγκεκριμένο comic, αλλά καιρό είχα να απογοητευτώ τόσο πολύ.