Justice League of America: The Atom Rebirth #1

Μέντορας και μαθητευόμενος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League of America: The Atom Rebirth #1

WriterSteve OrlandoArtistAndy MacDonaldPublisherDC Comics

Ο Atom είναι ένας από τους αγαπημένους μου supporting χαρακτήρες του DC Universe, κυρίως μέσα από την παρουσία του στη Justice League και στα διάφορα events. Πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν η αναφορά σε αυτόν στο DC UNIVERSE: REBIRTH #1, όπου ο καθηγητής Ray Palmer έχει εξαφανιστεί και ο μαθητής του, Ryan Choi βρίσκει, στο εργαστήριο του Palmer, μια ζώνη που χρησιμοποιείται για τη σμίκρυνση. Η ιστορία του JUSTICE LEAGUE OF AMERICA: THE ATOM REBIRTH #1 είναι η ιστορία του πώς καταλήξαμε εκεί.

Ακολουθούμε τον Ryan Choi, ένα σεμνό πρωτοετή φοιτητή του Ivy University, που κατάγεται από το Hong Kong, και το πώς προσαρμόστηκε στη φοιτητική ζωή και κατέληξε να έχει μέντορα τον Palmer, ο οποίος του εμπιστεύτηκε το… super μυστικό του και τον έκανε τον μαθητευόμενό του, τόσο ακαδημαϊκά όσο και υπερηρωικά.

Η ιστορία μας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, που θα χρειαστεί κάποιος για να ακολουθήσει τις περιπέτειες του Atom. Ένα αρνητικό της είναι ότι όλα μοιάζουν να γίνονται πολύ εύκολα, χωρίς οι πρωταγωνιστές μας να συναντήσουν κανένα – ουσιαστικό – εμπόδιο. Όσον αφορά στο artwork, ο Andy MacDonald τα καταφέρνει μια χαρά στο να σχεδιάζει backgrounds, αλλά υστερεί εμφανώς στο να σχεδιάζει ανθρώπους και πρόσωπα. Και σε πολλές σελίδες αυτό “χαλά” την ανάγνωση. Γενικά, είναι ένα comic που αξίζει το χρόνο που θα του αφιερώσετε, αλλά θα μπορούσε να έχει προσεχθεί περισσότερο.