Oι Εκλογές Στα Comics!

Όταν η Ένατη Τέχνη συναντά την Πολιτική
6

Hellblazer: Going For It

1988DC Comics

Από τα πρώτα του κιόλας τεύχη, με το εξαιρετικό run του Jamie Delano, το HELLBLAZER εδραιώθηκε ως ένα comic με έντονη πολιτική άποψη. Στο τρίτο τεύχος, για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, ο αγαπημένος μας Βρετανός μυστικιστής, John Constantine, βρίσκεται, ούτε για πρώτη και σίγουρα ούτε για τελευταία φορά, στην Κόλαση.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι κρεμασμένος ανάποδα, μπροστά σε μια τηλεόραση, περιτριγυρισμένος από δαίμονες που παρακολουθούν με αγωνία την έκβαση των εκλογών του Ηνωμένου Βασιλείου, ανησυχώντας για το πώς θα επηρεάσει το αποτέλεσμα τις κινήσεις της “αγοράς” των ψυχών.

Χρησιμοποιώντας το urban fantasy περιβάλλον του HELLBLAZER για να μεταφέρει το έντονο κλίμα της Αγγλίας των 80s, ο Delano αρκείται σε μόλις ένα τεύχος για να να ολοκληρώσει την σκληρή κριτική του στη διακυβέρνηση της Margaret Thatcher. Τελικά (spoiler alert), η Thatcher κερδίζει για τρίτη συνεχόμενη φορά και το μόνο καταφύγιο που έχει ο Constantine (και κατά συνέπεια και ο Delano) για να αντιμετωπίσει το γεγονός, είναι ο κυνισμός του.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1