Oι Εκλογές Στα Comics!

Όταν η Ένατη Τέχνη συναντά την Πολιτική
5

The Demon: Politican Asylum

1992

Είναι πολύ εύκολο και αρκετά δελεαστικό να βρίσκει κανείς παραλληλισμούς ανάμεσα σε πρόσφατα γεγονότα και σε ιστορίες που γράφτηκαν δεκαετίες πριν. Λίγα, όμως, από τα comics αυτής της λίστας θυμίζουν πιο έντονα τις εκλογές του 2016 από την υποψηφιότητα του πορτοκαλόχρωμου Etrigan, το 1992.

Με το σύνθημα “Take Back America”, την τάση να καίει ζωντανούς δημοσιογράφους που τον πιέζουν με τις ερωτήσεις τους και την ιδιαίτερη ομιλία του να αποδεικνύεται ιδανική για σλόγκαν (αφού, λόγω της θέσης του στην ιεραρχία της Κόλασης, είναι υποχρεωμένος να μιλάει πάντα με ρίμες), ο Etrigan απέδειξε στους πάντες πως στην πολιτική ένα καλοστημένο image μετράει πολύ περισσότερο από τον σοβαρό πολιτικό λόγο.

Με το alter ego του Etrigan, τον δαιμονολόγο Jason Blood, να μην ανησυχεί ιδιαίτερα (γιατί δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι ψηφοφόροι να εμπιστευτούν κάποιον τόσο ξεκάθαρα διαβολικό), ο Etrigan έφτασε ανησυχητικά κοντά στην νίκη. Η πλοκή λύνεται τελικά με την επέμβαση του Superman, αλλά ο Etrigan προειδοποιεί ότι η Αμερική δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμη μαζί του και πως θα είναι και πάλι εκεί την επόμενη τετραετία.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1