Gangsta Cursed Vol. 1

To πρώτο volume του spin-off του Gangsta
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Gangsta Cursed Vol. 1

WriterKohskeArtistSyuhei KamoPublisherViz Media

Η συγκεκριμένη σειρά αποτελεί ένα spin-off του manga GANGSTA, όποτε περιμένουμε να μάθουμε μέσω αυτής διάφορες ιστορίες για τους χαρακτήρες της σειράς. Το πρώτο volume πραγματεύεται την ιστορία του Marco Adriano, ο οποίος, ενώ τώρα προστατεύει τους twilights, στο παρελθόν είχε ακριβώς τον αντίθετο στόχο: να τους εξαφανίσει! Μεγαλώνοντας ως hunter, πείστηκε πως οι twilights είναι τέρατα που επιθυμούν να πληγώσουν τους φυσιολογικούς ανθρώπους, οπότε έπρεπε να τους σκοτώσει, ώστε να γίνει η Ergastulum ασφαλέστερη. Ωστόσο, ύστερα από πολλές “εκτελέσεις” twilights, αρχίζει να συνειδητοποιεί πως ίσως να είναι αυτός το τέρας.

Το volume είναι γεμάτο με μάχες, σε σημείο που να έχει ελάχιστη πλοκή και να μας δίνει λίγα στοιχεία για τους ήρωες. Αυτό με ενόχλησε λίγο, καθώς περίμενα να μάθω περισσότερα για το background κάποιων κεντρικών χαρακτήρων της σειράς. Αυτό, βέβαια, μπορεί να δικαιολογηθεί ως έναν βαθμό στο γεγονός ότι μιλάμε για το πρώτο volume, το οποίο προσπαθεί να μας παρουσιάσει την κατάσταση που επικρατεί. Αυτό που με εντυπωσίασε αρκετά, από την άλλη, ήταν το artwork. Καθαρό και άψογο, μας έβαζε μέσα στην μάχη, αλλά και “αναδείκνυε” την βαρβαρότητα των hunters. Τέλος, μου άρεσε η σταδιακή κλιμάκωση της αβεβαιότητας του Marco για τις πράξεις του, η οποία αυξάνεται στο κατακόρυφο, στο τέλος του volume.

Θα το συνιστούσα σε όσους έχουν ασχοληθεί με την σειρά και επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τους χαρακτήρες, αλλά όχι σε όσους δεν έχουν διαβάσει το GANGSTA.