Comicdom Con Athens 2017

Ανακοινώθηκαν οι δύο πρώτοι guests και η κεντρική έκθεση!

Ο Richard McGuire, πολυβραβευμένος δημιουργός του επιδραστικού comic HERE, και ο Bill Kartalopoulos, αρχισυντάκτης της ετήσιας ανθολογίας BEST AMERICAN COMICS, είναι οι δύο πρώτοι καλεσμένοι του Comicdom Con Athens 2017. Παράλληλα, η ανθολογία και συγκεκριμένα η έκδοση του 2016, θα αποτελέσει και το αντικείμενο της φετινής κεντρικής έκθεσης του φεστιβάλ.

Richard McGuire

Ο Richard McGuire είναι ένας πολυσχιδής καλλιτέχνης, με ευρύτατο και ποικιλόμορφο έργο, που περιλαμβάνει παιδικά βιβλία, ταινίες animation, παιχνίδια, comics, και ηχογλυπτικές εφαρμογές. Είναι επίσης συν-ιδρυτής και μπασίστας της πρωτοποριακής post-punk μπάντας Liquid Liquid.

Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα όπως McSWEENEY’S, THE NEW YORK TIMES, LE MONDE, LIBERATION, καθώς και σε πολλά εξώφυλλα του THE NEW YORKER.

Η βαθύτατα επιδραστική short story του, “Here”, που δημοσιεύθηκε το 1989 στο RAW του Art Spiegelman, επαναδημιουργηθηκε και επεκτάθηκε σε graphic novel, το 2014, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές.

Bill Kartalopoulos

Ο Bill Kartalopoulos είναι κριτικός comics, εκπαιδευτικός, επιμελητής εκθέσεων και editor. Είναι αρχισυντάκτης της best-selling σειράς BEST AMERICAN COMICS, που εκδίδεται ετησίως από την Houghton Mifflin Harcourt.

Αυτή την περίοδο, διδάσκει τάξεις με θέματα που αφορούν σε comics και graphic novels στο Parsons The New School for Design, και Ιστορία των Comics στο πρόγραμμα MFA Visual Narrative του School of Visual Arts. Είναι διευθυντής προγράμματος στο MoCCA Arts Festival και έχει οργανώσει πάρα πολλά comics events στις ΗΠΑ.

Αυτόν τον καιρό, γράφει ένα βιβλίο για τα comics, το οποίο θα εκδοθεί από την Princeton University Press. Ζει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

The Best American Comics

Η παρούσα έκθεση αποτελείται από επιλογές απ’ την έκδοση THE BEST AMERICAN COMICS 2016, και περιλαμβάνει έργα όχι μόνο από γνωστούς καλλιτέχνες, αλλά και από ορισμένους πιο παραγνωρισμένους, σε μια προσπάθεια να αντικατοπτρίσει την ποικιλομορφία και την αίσθηση ανακάλυψης που πάντα αποτελεί γνώρισμα κάθε νέας έκδοσης της σειράς.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα φιλοξενηθούν στην έκθεση είναι οι Jaime Hernandez, Richard McGuire, Marc Bell, και άλλοι. Την έκθεση επιμελείται ο μόνιμος αρχισυντάκτης της σειράς THE BEST AMERICAN COMICS, Bill Kartalopoulos.

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Comicdom Con Athens 2017, για να μένετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο φεστιβάλ!