London

Θυμίζει λίγο Underworld και Nosferatu μαζί
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

London

Writer/ArtistΔιονύσης ΦάκοςPublisherΕκδόσεις Το Δόντι

Στο LONDON του Διονύση Φάκου, βλέπουμε το κλασικό concept λυκάνθρωπου εναντίον βαμπίρ, αυτή τη φορά, όμως, από μια διαφορετική οπτική. Στην ιστορία εμπεριέχονται βιβλικές αναφορές, αρχέγονες βεντέτες και καταστροφικές μάχες, οι οποίες τοποθετούν δύο αδέρφια σε διαφορετικά μέτωπα!

Σε γενικές γραμμές, το comic αυτό είναι μια σχετικά αξιόλογη προσπάθεια, τόσο όσον αφορά στο σενάριο όσο και στο σχέδιο. Ομολογουμένως, η βασική ιδέα πίσω από την έχθρα των δύο πρωταγωνιστών είναι έξυπνη και, παρόλο που η πλοκή είναι κάπως απλοϊκή, ο Φάκος δίνει υποσχέσεις για μια ενδιαφέρουσα συνέχεια. Από πλευράς σχεδίου, φαίνεται ότι ο καλλιτέχνης έχει αρκετές δυνατότητες. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είχε κάνει πιο λεπτομερή αρκετά από τα “πλάνα” του και να διορθώσει ορισμένες από τις ατέλειες στις φιγούρες των ηρώων. Η επιλογή να κρατήσει το comic ασπρόμαυρό, πάντως, ήταν σωστή.

Αν είστε fans του horror genre, το LONDON αξίζει μια ματιά. Προσωπικά, εύχομαι ο Φάκος να επιστρέψει πιο δυναμικά για το sequel, δίνοντας περισσότερο βάθος στην ιστορία και περισσότερη προσοχή στο σχέδιο, ώστε να μπορέσω, όταν κάνω review το δεύτερο τεύχος, να του δώσω ακόμη πιο θετική κριτική!