Jessica Jones #4

Κάτι παραπάνω από ένα απλό déjà vu
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Jessica Jones #4

WriterBrian Michael BendisArtistMichael GaydosPublisherMarvel Comics

Το ALIAS ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον comic που ακολουθούσε μια πρώην ηρωίδα, η οποία πλέον ως ντετέκτιβ αναλάμβανε διάφορες “περίεργες” υποθέσεις. Με τα χρόνια, η πρωταγωνίστρια παντρεύτηκε, έγινε μητέρα, πέρασε από τους Avengers, ενώ απέκτησε και δική της τηλεοπτική σειρά. Συγχρόνως, ο Brian Michael Bendis έφτασε στην κορυφή της βιομηχανίας αφού, εδώ και καιρό, αποτελεί το “μυαλό” της Marvel και βρίσκεται πίσω από κάθε της μεγάλη απόφαση.

Τι νόημα, λοιπόν, έχει η αναβίωση της σειράς υπό το αυθεντικό creative team; Θα έλεγα ψέματα, αν υποστήριζα ότι κι εγώ έχω αποφασίσει. Στο τέταρτο τεύχος αποκαλύπτεται τι συνέβη και η Jessica εγκατέλειψε τον Luke, παίρνοντας μαζί της την κόρη τους. Συγχρόνως, αναπτύσσονται περισσότερο τα διάφορα side stories που είχαν εμφανιστεί από το πρώτο τεύχος. Όσον αφορά στο σχέδιο, εμένα μου αρέσει το στυλ του Michael Gaydos, χωρίς βέβαια στο συγκεκριμένο τεύχος να εντυπωσιάζει.

Ο Bendis πρέπει να γράφει έξι ή εφτά comics αυτό τον καιρό. Το JESSICA JONES έχει όλα αυτά τα στοιχεία που τον καθιστούν αξιόλογο συγγραφέα. Από την άλλη, σίγουρα δεν λες πως ξεχειλίζει κι από φρεσκάδα. Αν σας άρεσε το ALIAS, διαβάστε το, καθώς είναι πανομοιότυπο αισθητικά, διαθέτει το feeling του αυθεντικού και είναι αρκετά καλογραμμένο. Αν πάλι όχι, τότε σίγουρα μην το διαβάσετε. Αν δεν ξέρετε για τι μιλάμε, μάθετε πως πρόκειται για ένα αρκετά διαφορετικό superhero book με πολύ μυστήριο και με κάπως πιο “ενήλικες” ανησυχίες. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, αλλά μάλλον θα πρέπει να ολοκληρωθεί το πρώτο story arc, για να μπορέσουν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.