Civil War II: The Oath #1

Δεν είναι ένα απλό tie-in
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Civil War II: The Oath #1

WriterNick SpencerArtistsRod Reis, Phil Noto, Raffaele Ienco, Szymon Kudranski, Dono Sanchez-AlmaraPublisherMarvel Comics

Βρισκόμαστε μετά το τέλος του CIVIL WAR II, και ήδη τα θεμέλια για το επόμενο “μεγάλο” event, έχουν αρχίσει να χτίζονται. Στο THE OATH #1, ο Captain America μονολογεί πάνω από τον κωματώδη Tony Stark, μιλώντας για τον ίδιο και τη φιλία τους, καθώς και για τα λάθη που έγιναν, ανά τα χρόνια, από όλους τους υπερήρωες. Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι ο Rogers έγινε director της S.H.I.E.L.D., και η Carol Danvers, ενάντια στις επιθυμίες του, προτείνει μια νέα πλανητική “ασπίδα”, για την προστασία της Γης. Στο φινάλε, ο Captain America αποκαλύπτει τους πραγματικούς στόχους του – την ολοκληρωτική υποταγή του κόσμου, κάτω από την Hydra.

Εκ πρώτης όψεως, το τεύχος μοιάζει να είναι ακόμη ένα aftermath/prologue comic, όμως ο Nick Spencer επιτυγχάνει κάτι πολύ σημαντικότερο από έναν απλό επίλογο. Στα λόγια του Steve Rogers, αντικατοπτρίζεται μια αιχμηρή κριτική απέναντι στους σημερινούς υπερήρωες της Marvel, αλλά και στο ίδιο το CIVIL WAR II. Παρά την διαστρεβλωμένη, πλέον, ηθική του χαρακτήρα, η εξομολόγησή του υποδεικνύει τη ματαιοδοξία και ανωριμότητα των βασικών πρωταγωνιστών του πρόσφατου πολέμου, αλλά και τις αναπόφευκτες συγκρούσεις και επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο μέλλον. Σε συνδυασμό με την πλεκτή αφήγηση, μέσω flashbacks, και το πετυχημένα μουντό σχέδιο, το comic αποκτά ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό βάρος, καθώς και έντονο ρεαλισμό, ιδιαίτερα στην απόδοση του Captain America ως πράκτορα της Hydra.

Είναι τραγική ειρωνεία ότι το CIVIL WAR II: THE OATH #1, παρουσιάζει περισσότερο ενδιαφέρον και character development, από ολόκληρο το event, το creative team, όμως, είναι σίγουρα άξιο επαίνου για αυτό το αποτέλεσμα.