Έφυγε Από Την Ζωή Ο Dan Spiegle

Ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης που ήταν αγαπητός σε όλους

Ο πρόσφατος χαμός του πολυπράγμονος δημιουργού Dan Spiegle, άφησε σίγουρα ένα μεγάλο κενό στον χώρο των comics. Ο καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή στις 28 Ιανουαρίου 2017, σε ηλικία 96 ετών. Οι άνθρωποι που τον είχαν γνωρίσει και που είχαν συνεργαστεί μαζί του, μιλούν για ένα μοναδικό ταλέντο και έναν πολύπλευρο καλλιτέχνη, που έδωσε πολλά στον χώρο των comics, αλλά και σε πολλά διάσημα cartoons.

Έχοντας δουλέψει σε εταιρίες μεγαθήρια, όπως η Marvel και η DC, και έχοντας αναμειχθεί σε τίτλους όπως Scooby Doo και Star Trek, καταλαβαίνει κανείς το εύρος που είχε. Όλοι οι συνεργάτες του, θαύμαζαν το πως πήγαινε από την κωμωδία στη περιπέτεια και από εκεί στο μυστήριο. Φυσικά και αυτή πολυπλοκότητα του ταλέντου του, είναι που τον καταξίωσε στον χώρο, καθώς είναι λίγοι οι άνθρωποι του χώρου αυτού, που είναι τόσο ευέλικτοι στο να πηγαίνουν από το ένα είδος στο άλλο.

Στο κοινό των comics, είναι περισσότερο γνωστός για τις συνεργασίες του με τον Mark Evanier (ο οποίος έγραψε ένα θαυμάσιο κείμενο για τον Spiegle, το οποίο αξίζει να διαβάσετε), σε τίτλους όπως το BLACKHAWK της DC και το CROSSFIRE της Eclipse. Έδινε πάντα στις δουλειές του φοβερή λεπτομέρεια στα τοπία, ζωντανές πόζες στους χαρακτήρες και ατμοσφαιρικό φωτισμό. Οι δουλειές του πάντα είχαν φαντασία και ζωηράδα, σε συνδυασμό με αλάνθαστο storytelling, δίνοντας στον αναγνώστη ακριβώς αυτό που ζητάει από έναν comic artist. Μπορούσε να καταπιαστεί με κάθε είδος comic και θα το έφερνε εις πέρας εξίσου καλά.