Interviews With Monster Girls Volume 2

Ένα ενδιαφέρον "υβριδικό story με όμορφο artwork
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Interviews With Monster Girls Vol. 2

Writer/ArtistPetosPublisherKodansha Comics

Ο Takahashi-sensei συνεχίζει την έρευνα του πάνω στα demi-humans, ενώ παράλληλα προσπαθεί να βοηθήσει τα κορίτσια με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω της περίεργης φύσης τους. Μέσω συνεντεύξεων του sensei με τις μαθήτριες, μαθαίνουμε περισσότερα για τον χαρακτήρα τους, αλλά και για το πώς αντιμετωπίζουν τον κόσμο, με τις Hikari (vampire) και Yuki (snow girl-woman) να είναι στο επίκεντρο αυτού του volume.

Επιπλέον, βλέπουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κοριτσιών να τις φέρνουν πιο κοντά και να ενισχύουν τη φιλία τους, η οποία, ωστόσο, ενδέχεται να δοκιμαστεί αργότερα, αφού και οι τρεις είναι ερωτευμένες με τον Takahashi. Στο τελευταίο chapter, εμφανίζονται δύο νέοι χαρακτήρες, ο Kurt και ο Ugaki, οι οποίοι είναι detectives.

Αυτό που μου άρεσε σε αυτό το manga είναι ο ενδιαφέρον τρόπος με τον οποίον ο Petos παρουσιάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των demis, αλλά και πώς τα συνδέει με τις δυσκολίες της εφηβικής-σχολικής ζωής. Διαβάζεται πολύ εύκολα και ευχάριστα, τα γεγονότα έχουν ωραία ροή και οι χαρακτήρες αναπτύσσονται χωρίς κενά. Με μοναδική εξαίρεση την περίπτωση των Kurt και Ugaki, οι οποίοι εμφανίζονται στο τελευταίο chapter, το οποίο ήταν πολύ σύντομο και οφείλω να ομολογήσω πώς με δυσαρέστησε, γιατί ένιωσα ότι είχε περισσότερα να δώσει, κυρίως λόγω του μυστηρίου των δύο αυτών χαρακτήρων. Το artwork είναι ωραίο, άλλωστε το στιλ της σειράς δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω.

Ωραίο volume, εύθυμο και με αρκετές αστείες στιγμές, ωστόσο το τελευταίο chapter με άφησε λίγο “έτσι κι έτσι”. Περιμένω στο τρίτο volume να καλυφθεί αυτό το κενό…