He-Man/Thundercats #4

Δυο villains συμμαχούν και δυο ήρωες αντιμάχονται
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

He-Man/Thundercats #4

WritersRob David, Lloyd GoldfineArtistFreddie E. Williams IIPublisherDC Comics

Δυο villains συμμαχούν και δυο ήρωες αντιμάχονται. Αν έπρεπε, δηλαδή, να ορίσω με μια πρόταση την περίληψη του 4ου τεύχους της σειράς, αυτή θα ήταν.

Το τεύχος ξεκινάει ακριβώς από εκεί που είχε μείνει το προηγούμενο, με τον Mumm-Ra και τον Skeletor να έχουν συμμαχήσει και να είναι πολύ κοντά στο να φέρουν το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε. Στο πρώτο τεύχος της σειράς, όμως, ο Mumm-Ra είχε σκοτώσει με το ίδιο του το ξίφος τον He-Man και τώρα ήρθε η ώρα να τον αναστήσουν.

Έτσι ο Lion-O αναλαμβάνει την όλη διαδικασία και είναι πρόθυμος να τεστάρει μια ριψοκίνδυνή ιδέα που του ήρθε στο μυαλό – παίρνει το άψυχο σώμα και το πηγαίνει στην μαγική σαρκοφάγο του Mumm-Ra. Οι δυνάμεις της σαρκοφάγου έχουν επίδραση και στον He-Man και εκείνος επιστρέφει στην ζωή, όμως υπάρχουν κάποιες αρνητικές συνέπειες. Επιστρέφει μεν στην ζωή, αλλά βρίσκεται σε ένα ντελίριο επιθετικότητας. Μια ανελέητη μάχη ξεσπά ανάμεσα στους δυο ήρωες και είναι πραγματική απόλαυση, καθώς πρώτη φορά οι δυο ήρωες συναντιούνται και είναι, μάλιστα, σε μάχη.

Η σύγκρουση είναι επική και σε ικανοποιεί το έπακρο. Η μάχη τελειώνει με τον He-Man να συνέρχεται και βλέπουμε τους ήρωες μας να συστήνονται ο ένας στον άλλο και να δημιουργούν, επίσημα, τη συμμαχία τους, ενάντια στο ασταμάτητο κακό.