Απονομή Βραβείου "Στράτος Στασινός"

Στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ

Την περασμένη Τρίτη, η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων πραγματοποίησε την εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας και την απονομή του Ετήσιου Βραβείου “Στράτος Στασινός”. Μάθετε περισσότερα στο σχετικό Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, στις 19.30 στο Ρομάντσο, το Ελληνικό Ανιμέισον έδωσε ένα δυνατό παρόν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας & απονομή του Ετήσιου Βραβείου Στράτος Στασινός της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων.

Στην εκδήλωση παρακολουθήσαμε τις τρεις ελληνικές ταινίες που διακρίθηκαν μετά από ψηφοφορία των μελών της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ. Ο όρος “ελληνική ταινία” περιλαμβάνει είτε ελληνικές παραγωγές (συμπεριλαμβανομένων και των σπουδαστικών ταινιών), είτε ταινίες με δημιουργούς ελληνικής καταγωγής, των οποίων οι ταινίες προβλήθηκαν σε Ελληνικά φεστιβάλ.

  • 1ο βραβείο. Mrs. Metro, Άγγελος Παπαντωνίου (2015, 4’23”)
  • 2ο βραβείο. The Guillable Kiss of Mr Patokos, Αλέξανδρος Αποστολάκης (2015, 5′ 11”)
  • 3ο βραβείο. Αίνιγμα Αντώνης Ντούσιας & Άρης Φατούρος (2016, 10′ 06”)

Η επιλογή των ταινιών ανιμέισον έγινε από τα επίσημα διαγωνιστικά τμήματα (διεθνή ή ελληνικά) των αντίστοιχων φεστιβάλ, καθώς και το τμήμα του πανοράματος (τμήμα εκτός διαγωνιστικού) για ταινίες των τελευταίων ετών που επιλέχθηκαν μετά από ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής, σύμφωνα με τους όρους του καθενός φεστιβάλ. Δεν περιλαμβάνονται ελληνικές ταινίες ανιμέισον που προβλήθηκαν σε πλαίσιο αφιερωμάτων, ρετροσπεκτίβας, ειδικών event κτλ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του πολυχώρου Ρομάντσο.