Odyssey Of The Amazons #1

Ένα διαμαντάκι στην τροπαιοθήκη της DC
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Odyssey Of The Amazons #1

WriterKevin GreviouxArtistRyan BenjaminPublisherDC Comics

Όταν πρωτοδιάβασα το solicitation του νέου mini series, απέκτησα μια μικρή δυσπιστία σχετικά με τους σκοπούς αυτής της σειράς. Τα crossovers μεταξύ διάφορων μυθολογιών συνήθως καταλήγουν σε τραγωδία, με τον εκάστοτε συγγραφέα να βεβηλώνει όλους τους μύθους που έχει στα χέρια του και να τους ανακατεύει σαν τραπουλόχαρτα, ώστε να φτάσουν σε ένα τέλος που ο ίδιος επιθυμεί.

Εδώ, ο Kevin Grevioux ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση. Αποτίει φόρο τιμής στα ομηρικά έπη και εισάγει τους αναγνώστες στον τίτλο, με μια επίκληση στη μούσα να διηγηθεί μια ιστορία. Μια ιστορία που ξεκινά στο τέλος ενός μακροχρόνιου πολέμου των Αμαζόνων στα εδάφη μιας εχθρικής φυλής. Ενός τέλους που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της ομάδας Αμαζόνων στα πάτρια εδάφη, η οποία όμως δεν διαφαίνεται τόσο εύκολη.

Ο Ryan Benjamin πραγματοποιεί εξαιρετική δουλειά στο σχέδιο, παραδίδοντας καλοσχεδιασμένους χαρακτήρες, μαγικά πλάσματα και εκφραστικά πρόσωπα, και ντύνοντάς τα με τη μελαγχολική ειρωνεία με την οποία εναλλάσσονται η ειρήνη και ο πόλεμος.

Η ιστορία είναι θελκτική τόσο σε fans της Wonder Woman, αφού εξηγεί αρκετά στοιχεία που αφορούν στη μυθολογία της πιο διάσημης Αμαζόνας (όπως το γεγονός της ύπαρξης έγχρωμων γυναικών στο νησί των Αμαζόνων), αλλά στέκεται και ανεξάρτητα για όλους τους υπόλοιπους αναγνώστες που δεν έχουν σχέση με την λαμπερή υπερηρωίδα. Μέτα από ένα πλήθος κακογραμμένων και κακοφτιαγμένων limited series, η DC φαίνεται έχει να προσθέσει ένα διαμαντάκι στην τροπαιοθήκη της.