Savage #3

Το artwork κλέβει τη παράσταση!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Savage #3

WriterB. Clay MooreArtistsClayton Henry, Lewis LarosaPublisherValiant

To SAVAGE θα ήταν άλλη μια ιστορία με ένα παιδί που χάνεται στην άγρια ζούγκλα και μεγαλώνει σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, στα πρότυπα του Tarzan και του Μόγλη, αν δεν εγκατέλειπε τη θεωρία του καλοκάγαθου άγριου από την αρχή. Στον κόσμο του SAVAGE, ο έφηβος πρωταγωνιστής είναι το ίδιο βίαιος όσο και οι δεινόσαυροι που κατοικούν στο νησί, και στο τρίτο τεύχος τον βλέπουμε να επιτίθεται τόσο στα προϊστορικά ζώα όσο και σε μέλος της ομάδας των ανθρώπων.

Στο ίδιο τεύχος, αποκαλύπτονται κάποια επιπλέον στοιχεία για αυτούς τους ανθρώπους που κατοικούν στο νησί, οι οποίοι φέρεται να επιβιώνουν μέσω του κανιβαλισμού και να φυλάνε μια μυστηριώδη πύλη. Ο νεαρός άγριος θυμάται τη δολοφονία της μητέρας του από τον αρχηγό της ομάδας, η οποία εξηγεί και το κίνητρό του ώστε να επιτίθεται στα μέλη της. Παρότι η ιδέα πίσω από το comic έχει ειπωθεί αρκετές φορές στον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία, αλλά και σε άλλα comics, ο τρόπος με τον οποίο αποδίδονται οι σκηνές δράσης, κάνουν το SAVAGE ένα αρκετά συναρπαστικό comic, στο οποίο δεν υπάρχει ούτε ένα βαρετό panel, μέχρι στιγμής.

Το artwork κλέβει τη παράσταση, με τα πινέλα να δημιουργούν την αίσθηση ενός τόπου μονίμως σε κίνηση στο παρόν, και πιο στατικού όταν η ιστορία γυρνάει στο παρελθόν, το οποίο δένει απόλυτα με την πλοκή. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις και τους δεινόσαυρους, είναι φανερό γιατί το SAVAGE είναι τόσο ενδιαφέρον!