Back To The Future: Biff To The Future #1

Θαυμάσια προσθήκη στο αγαπημένο franchise
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Back To The Future: Biff To The Future #1

WritersBob Gale, Derek FridolfsArtistAlan RobinsonPublisherIDW Publishing

Τί “τραβάει” συνήθως την προσοχή του αναγνώστη σε ένα comic; “Το εξώφυλλο, φαντάζομαι”, θα απαντούσα εγώ, το οποίο, για να λέμε την αλήθεια, στη συγκεκριμένη περίπτωση, προσωπικά δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Ωστόσο, επειδή αναφερόμαστε σε ένα comic που έχει την τιμή φέρει τον τίτλο BACK TO THE FUTURE – ως μεγάλος fan του franchise – επέλεξα να το διαβάσω. Και πραγματικά εξεπλάγην.

Πιο συγκεκριμένα, αν έχετε δει την ταινία BACK TO THE FUTURE PART II, θα θυμάστε πως ο γέρο-Biff ταξιδεύει από το 2015 στο 1955, προκειμένου να δώσει ένα Sports Almanac στον δεκαοκτάχρονο, την εποχή εκείνη, εαυτό του. Όπως πολύ καλά θα γνωρίζετε, μέσω αυτού του γεγονότος, δημιουργείται ένα εναλλακτικό timeline, στο οποίο ο Biff έχει γίνει πάμπλουτος και εξουσιάζει το Hill Valley. Το πώς έφτασε έως εκεί, θα το δείτε να εξιστορείτε σε αυτό το comic.

Η εικονογράφηση τείνει να διαφέρει από την κλασική “Μαρβελική” των τελευταίων χρόνων και ακολουθεί μια πιο “old school” προσέγγιση, που θυμίζει κάπως την αισθητική των Archie comics. Πιθανολογώ πως η επιλογή αυτή να έχει γίνει διότι η σειρά διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’50, αλλά αυτή είναι μια απλή εικασία. Πάντως, το τελικό αποτέλεσμα ταιριάζει στο όλο setting.

Από εκεί και πέρα, το comic αποπνέει έναν ευχάριστο αέρα, με έξυπνο χιούμορ και ατάκες που ενδέχεται να σας φτιάξουν την διάθεση. Αν και εμπεριέχει και μια δολοφονία, που ομολογουμένως, από μια πρώτη εντύπωση, δεν περίμενα να υπήρχε. Όσοι είστε fans του Marty McFly (ή και όχι) καλό είναι να του ρίξετε μια ματιά.