Faith #8

Αντιμέτωπη με φαντάσματα του παρελθόντος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Faith #8

WriterJody HouserArtistsMarguerite Sauvage, Joe EismaPublisherValiant

Η Faith αντιμετωπίζει τα φαντάσματα των αγαπημένων της, που εμφανίστηκαν στο προηγούμενο τεύχος. Αφού ανακαλύπτει την πραγματική φύση αυτής της ψυχολογικής επίθεσης, ψάχνει τον υπαίτιο, ο οποίος είναι ένας εχθρός από το πρόσφατο παρελθόν. Τέλος, στρώνεται ο δρόμος για το επόμενο arc με τίτλο “The Faithless” που θα αρχίσει στο τεύχος #10.

Η Houser εξακολουθεί να χειρίζεται πολύ καλά όλα τα στοιχεία που έκαναν αγαπητή τη σειρά, όπως οι εύστοχες pop culture αναφορές και το characterization της Faith. Επιπλέον, φροντίζει και σε αυτό το arc, όπως και στα προηγούμενα, να ασχοληθεί με κάτι καινούργιο, σε αυτή την περίπτωση με ενοχές και τύψεις για το παρελθόν. Με αυτόν τον τρόπο, δεν αφήνει τη σειρά να βαλτώσει και της δίνει έναν αέρα φρεσκάδας.

Στο εικαστικό κομμάτι, τα πράγματα δεν είναι τόσο θετικά. Το σχέδιο του Eisma είναι κατώτερο των προηγούμενων σχεδιαστών της σειράς και είναι πολύ πρόχειρο για τα γούστα μου. Ευτυχώς, έχουμε ακόμα εμβόλιμες σελίδες από την Marguerite Sauvage, όπως και στα προηγούμενα τεύχη, που σώζουν το τελικό αποτέλεσμα, ενώ στα επόμενα τεύχη έχουμε άλλους σχεδιαστές, ανάμεσά τους και η καλεσμένη στο Comicdom Con Athens 2017, Kate Niemczyk, που έχει αναλάβει το τεύχος #9.

Η σειρά FAITH, που αν λάβουμε υπόψη και το mini series, έχει κυκλοφορήσει 12 τεύχη μέχρι στιγμής, έχει επιδείξει αξιέπαινη σταθερότητα, χωρίς να χάνει τη φρεσκάδα της. Είναι κάθε μήνα από τα πιο ευχάριστα comics που διαβάζω, και το τεύχος #8 δεν αποτελεί εξαίρεση.