Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2017

Υποβολή Υποψηφιοτήτων

Ο θεσμός των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς επιστρέφει για τρίτη χρονιά και η Ακαδημία των Βραβείων καλεί εκδότες και δημιουργούς να υποβάλλουν τις υποψηφιότητές τους.

Τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς οδεύουν ολοταχώς για την τρίτη χρονιά τους. Όπως και τις άλλες φορές, η λίστα των επιλεγόμενων προς ψήφιση από την Ακαδημία, γίνεται μέσα από κατάθεση υποψηφιοτήτων στον ιστότοπο των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς.

Από φέτος, υπάρχουν δυο νέες κατηγορίες υποψηφιοτήτων: Ένθετα και άλλα έργα, στην οποία μπορούν να υποβληθούν έργα που δεν εκδόθηκαν ως έντυπα, αλλά συμμετείχαν ως διαφημιστικά, ένθετα σε εφημερίδες και άλλα, και Πρωτοεμφανιζόμενος Καλλιτέχνης, στην οποία τιμούμε τον/την καλλιτέχνη που κατάφερε με την πρώτη του έκδοση να μας κάνει να τον/την προσέξουμε.

Υπενθυμίζουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι κάποιο έργο υποψήφιο είναι η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε να είναι η ελληνική, όπως επίσης να έχει κυκλοφορήσει μέσα στο 2016. Η διαδικασία υποβολής θα κλείσει στις 15 Φεβρουαρίου 2017.

Η τελετή απονομής θα λάβει χώρα την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 21:00 στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens 2017.

Μεγάλος χορηγός των Ελληνικών Βραβείων 2017 είναι η UIP που φέρνει στην Ελλάδα την ταινία ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΣΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ με πρωταγωνίστρια τη Scarlett Johansson.