Star Wars: Darth Maul #1

Ένας "φίλος" ήρθε απόψε απ’ τα παλιά
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Star Wars: Darth Maul #1

WritersCullen Bunn, Chris EliopoulosArtistsLuke Ross, Chris EliopoulosPublisherMarvel Comics

Ο Darth Maul είναι ένα από τα λίγα θετικά που άφησε πίσω του το PHANTOM MENACE. Ένας villain πραγματικά απειλητικός, και πολύ cool ταυτόχρονα, που στάθηκε ως άξιος αντίπαλος για τους Jedi. Τώρα που η Marvel έχει πάρει εργολαβία τα comics του STAR WARS, βρήκε κι αυτός μια θέση σε ένα – από τα πολλά – limited series, που εκδίδονται τον τελευταίο καιρό.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα λίγο πριν τα γεγονότα του Episode I, και τυπικά επικεντρώνεται σε μία αποστολή που αναθέτει ο Palpatine στο νεαρό μαθητή του, στην τελική ευθεία προς την υλοποίηση των σχεδίων του για την κατάληψη της εξουσίας στο Γαλαξία. Και λέω “τυπικά”, γιατί στην πραγματικότητα το comic εστιάζει στο χαρακτήρα του Darth Maul και στην ανυπομονησία αυτού του πλήρως εκπαιδευμένου Sith, να αποδείξει την αξία του στο μέντορά του και κόντρα στους μισητούς Jedi.

Ένα comic με καλό characterization και αξιοπρεπέστατο σχέδιο, που ίσως απογοητεύσει όσους περίμεναν μια πιο βαθιά βουτιά στο παρελθόν του τρομακτικού Sith.

Το τεύχος περιέχει και μια χαριτωμένη – αλλά ανούσια – ιστοριούλα, δια χειρός Chris Eliopoulos, η οποία είναι εντελώς εκτός κλίματος σε σχέση με το υπόλοιπο comic.