Ether #3

Ο ορθολογιστής ντετέκτιβ ταξιδεύει στη χώρα των ξωτικών
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ether #3

WriterMatt KindtArtistDavid RubinPublisherDark Horse Comics

Ο Boone και ο Glum πέφτουν σε άλλο ένα αδιέξοδο, με την μορφή μιας μαγικής σφαίρας και ενός ατμοκίνητου, χάλκινου ρομπότ. Κάθε εμπόδιο, όμως, είναι για καλό, στα χέρια του σωστού επιστήμονα, και τα στοιχεία που αφήνει το ρομπότ, οδηγούν τους ήρωες αυτής της ασυνήθιστης ιστορίας στη χώρα των ξωτικών. Ο Boone έχει και για ‘κείνη την γωνιά του Ether, γνώση και ενδιαφέρουσες ιστορίες να πει, και κατά πως φαίνεται, τόσο σε αυτό, όσο και στα επόμενα τεύχη, πρόκειται να αποκτήσει και άλλες.

Η ιστορία συνεχίζει στον γνωστό της ρυθμό, ευχάριστη και γρήγορη, σχεδόν δυσκολεύοντας τον αναγνώστη να αφομοιώσει όλα τα πλάσματα, όλα τα κτίρια, όλα τα στοιχεία του περιβάλλοντος του Ether δίνοντάς, με αυτόν τον τρόπο, ακόμη καλύτερα τον μαγικό χαρακτήρα του μέρους, και με ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα την τραγικότητα της, έξω από το Ether, πραγματικότητας του Boone – της δικής μας πραγματικότητας.

To artwork του David Rubin είναι υπέροχο χρωματιστό και ζωντανό. Ο Rubin έχει αναλάβει, στο ETHER, να δώσει πλήρη ζωή σε έναν ολόκληρο κόσμο, από το artwork μέχρι και το lettering, και το κάνει και σε αυτό το τεύχος, με δεξιοτεχνία αρκετή, ώστε να σταθεί αντάξια στις απαιτήσεις μιας ιστορίας πολύ πιο ιδιαίτερης και θλιβερής από όσο μπορεί να φανεί σε πρώτη ανάγνωση.