Previews Picks

February 2017

Εν μέσω πυρετωδών προετοιμασιών για το επερχόμενο Comicdom Con Athens 2017, δύο συντάκτες του Comicdom.gr, πιστοί στο καθήκον, ξεφύλλισσαν προσεκτικά το τρέχον PREVIEWS και σας παρουσιάζουν τις επιλογές τους, για τα καλύτερα comics που θα μπορέσετε να αποκτήσετε σε δύο μήνες.

Blue Pages

Μπήκε το 2017, μπήκε και ο μήνας των κουτσών, των ερωτευμένων, των μασκαράδων και κάθε λογής κατατρεγμένων, και οι μπλε σελίδες του PREVIEWS φιλοξενούν αναφορές για τις κυκλοφορίες του μήνα των ψευτών και των αναστημένων. Σχετικά γεμάτος της Marvel και της Image ο Απρίλης, αλλά δεν μπορώ να πω ότι θα χάσω και τον ύπνο μου. Εξάλλου, ο Απρίλης βρίσκεται στη σκιά του Comicdom Con Athens, για το οποίο πράγματι θα (ξανα)χάσω τον ύπνο μου!

Παρθενική μου εμφάνιση στα PREVIEWS PICKS, οπότε θα ζητήσω την επιείκεια των αναγνωστών. Ή, αν θέλετε, κράξτε ελεύθερα, για να ζωντανέψει και το comments section του site…

X-Men Blue #1

$4.99 page M6 Marvel Comics

Η αυγή μιας νέας εποχής ξημερώνει τον Απρίλη για το δημοφιλές X-franchise, με τέσσερις νέες σειρές να βγαίνουν στην κυκλοφορία. Η Marvel ανακάτεψε λίγο την τράπουλα και τους χαρακτήρες, προσέλαβε κάποιους, έδιωξε κάποιους άλλους και το αποτέλεσμα, μάλλον… δεν ήταν πολύ ενθαρρυντικο.

Καθώς οι original five φαίνεται να κατσικώνονται στο σβέρκο μας για πολύ καιρό ακόμα, προτείνω να προσπεράσουμε πλήρως αυτόν τίτλο και να επικεντρωθούμε στον τίτλο που ακολουθεί. Έναν τίτλο που έχει τον πιο ανίκανο σεναριογράφο εκ των τεσσάρων σειρών, αλλά διαθέτει το πιο δυνατό roster, έναν υποσχόμενο σχεδιαστή και τα περισσότερα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στον X-μύθο.

X-Men Gold #1

$4.99 page M10 Marvel Comics

Για όλα τα παραπάνω no-win ο συγεκριμένος τίτλος.

Πραγματικά, η τακτική της Marvel είναι τραγελαφική. Από τους τέσσερις τίτλους που θα κυκλοφορήσουν, οι τρείς έχουνε αδιάφορο concept, αλλά σχετικά ικανούς συγγραφείς, ενώ η μοναδική σειρά που δείχνει να λάμπει, δεν είναι χρυσός, καθώς έχει στο τιμόνι της ένα συγγραφέα, που δεν έχει ούτε μία επιτυχία στο ενεργητικό του. Εύχομαι να κρατήσει 10 σεζόν ακόμα το ARROW, για να μην μπαίνουν ιδέες στον Guggenhaim να επεκταθεί περισσότερο στον χώρο της 9ης Τέχνης, ή ακόμη καλύτερα να παρατήσει τους X-Men λόγω βεβαρημένου φόρτου εργασίας.

Ελπίζω να διαψευστώ. Καλά, ελπίζω και όχι, γιατί είμαι και λίγο εγωιστής.

Ben Reilly: The Scarlet Spider #1

$3.99 page M18 Marvel Comics

Δεν έχω διαβάσει πολλά comics που σχετίζονται με τον “Άνθρωπο Αράχνη” στη ζωή μου. Κάθε άλλο, θα έλεγα ότι η συλλογή μου από εμπειρίες με τον Spider-Man είναι μάλλον φτωχή.

Τον Peter David, γενικά, τον εμπιστεύομαι ως συγγραφέα, παρότι πρόσφατα δεν έχει παραδώσει κάτι αξιόλογο στους διψασμένους fans του. O τίτλος αποτελεί και aftermath του τρέχοντος Spider-event, ενώ από τα λίγα αραχνιακά που ξέρω, για το CLONE SAGA και το Ben Reilly, τρέφεται κάποια εκτίμηση στον χώρο.

Ο τίτλος έχει τα φόντα, αν όχι να πετύχει, τουλάχιστον, να μην περάσει απαρατήρητος.

Monsters Unleashed #1

$3.99 page M26 Marvel Comics

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος, που πραγματικά ενδιαφέρεται να βλέπει κάποια τέρατα του Marvel Universe να παλεύουν με άλλα τέρατα.
Eπίσης, δεν ξέρω αν φταίει το hype της Disney, με το BEAUTY AND THE BEAST, που κοντοζυγώνει, αλλά η εκδοτική θεωρεί πως δύο τίτλοι με αρίθμηση MONSTERS UNLEASHED #1, να κυκλοφορούν σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, είναι κάτι απολύτως λογικό.

Όχι πως η ongoing σειρά (που θα κυκλοφορήσει σε δύο μήνες, σε αντίθεση με τη limited σειρά που κυκλοφορεί αυτόν τον μήνα) θα καταφέρει να έχει χρόνο ημιζωής μεγαλύτερο από τον αριθμό τευχών της τρέχουσας σειράς. (Ναι, επίτηδες σας μπερδεύω…)

Πραγματικά, δεν ξέρω σε 10 χρόνια στο Wikipedia πως θα βγάζουν άκρη με όλα αυτά οι μελλοντικοί αναγνώστες.

Batman #21

$2.99 page NN DC Comics

Το πιο ενδιαφέρον listing της DC είναι το επερχόμενο crossover μεταξύ FLASH και ΒΑΤΜΑΝ, που θα ενώσει το DC Universe με το σύμπαν των Watchmen, με το τεύχος αυτό να αποτελεί την αφετηρία για την λύση του γρίφου που προαναγγέλθηκε από το DC REBIRTH #1.

Ο Tom King είναι αρκετά καλός στο είδος του – δεν είναι Snyder ή Morisson, αλλά παραμένει αρκετά δυνατός συγγραφέας. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι καλαίσθητο ποιοτικά, αλλά αυτό ίσως να μην αρκέσει για να αναιρέσει το γεγονός πως ο αρχισυντάκτης μας, Δημήτρης Σακαρίδης, και ο Alan Moore (που δεν είχε την τύχη να γίνει αρχισυντάκτης μας) θα εκτοξεύουν φωτιά από τα ρουθούνια τους, από τον εκνευρισμό τους…

Ghostbusters 101 #2

$3.99 page 172 IDW Publishing

Στο comic αυτό, το original line-up των Ghostbusters συναντά τις πρωταγωνίστριες της περσινής, αποτυχημένης ταινίας, γιατί κάποιος θεώρησε ότι αυτό το concept είναι καλή ιδέα.

Μην παρεξηγηθώ, δεν είχα πρόβλημα με το all-female cast. Κάθε άλλο, μάλιστα, καθώς ήμουν υπέρμαχος της κίνησης. Αλλά αφού, τελικά, η ταινία δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών των συντελεστών, δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτό το comic θα “χρυσώσει το χάπι” των αναγνωστών.

Για τους fans του GHOSTBUSTERS και μόνο. Ίσως ούτε καν γι’ αυτούς.

Night Owl Society #1

$3.99 page 181 IDW Publishing

Αν και, κατά την αρχική καταγραφή μου, τον συγκεκριμένο τίτλο τον προσπέρασα, εν τέλει, όταν ξαναέριξα μια ματιά στον κατάλογο της Diamond, είπα να του δώσω μια ευκαιρία και να τον συμπεριλάβω στα picks μοτ από τα blue pages. Ίσως φταίει το γεγονός πως ο συγγραφέας καταχώρησε ως πηγή έμπνευσης για τη σειρά, τους ALL-NEW ALL-DIFFERENT X-MEN.

Το limited series των τριών τευχών, ακολουθεί ένα μάτσο μυξιάρικα κωλόπαιδα, που το βράδυ έχουν δραστηριότητες που σχετίζονται με τη μαφία, καθώς προσπαθούν να συνδυάσουν τις δραστηριότητες αυτές με την μαθητική τους ζωή. Πώς σχετίζεται αυτό το premise με τους Χ-Men, πάλι, δεν μπορώ ακριβώς να καταλάβω, αλλά, για όποιον ενδιαφέρεται, η αλήθεια είναι κάπου εκεί μέσα!

Rose #1

$3.99 page 197 Image Comics

Αρκετές νέες κυκλοφορίες από την Image τον Απρίλη, και παρότι κανένα από τα solicits των νέων αυτών σειρών δεν συντάραξε συθέμελα τον εσωτερικό μου κόσμο, αυτός ο τίτλος μου κέντρισε την προσοχή.

Άλλη μια συγγραφέας που πήγε στο mainstream να κάνει καριέρα, αλλά έμεινε με το όνειρο, η Meredith Finch έκανε ένα πέρασμα από το WONDER WOMAN, πριν δύο χρόνια, και τον οδήγησε από την κορυφή στην απόλυτη καταστροφή. Οπότε, ας προσποιηθούμε όλοι πως ήμασταν μεθυσμένοι και δεν θυμόμαστε ότι η συγγραφέας κατέστρεψε αυτόν τον υπέροχο χαρακτήρα, και ας δώσουμε μια ευκαιρία στο νέο surreal sci-fi τίτλο της Image.

A.D.: After Death HC

$24.99 page 236 Image Comics

Ο Scott Snyder είναι, πλέον, από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, με τις δουλειές του, υπερηρωικές και μη, να αγκαλιάζονται από κριτικούς και αναγνώστες. Για μία ακόμη φορά, ο συγγραφέας γράφει μια ιστορία, η οποία είναι εμπνευσμένη από τους φόβους του, όπως λέει ο ίδιος, απόρροια των υπαρξιακών του ερωτημάτων γύρω από τον θάνατο και τη ζωή. Κάπως έτσι, το A.D.: AFTER DEATH γίνεται must read, για κάθε άνθρωπο που ασχολείται με την 9η Τέχνη.

Στο σχέδιο ο Jeff Lemire, που αν και δεν είναι πολύ του γούστου μου, ίσως είναι καλύτερα να σχεδιάζει, παρά να γράφει σε mainstream τίτλους.

Green Pages

Είχα πολύ καιρό να κάνω βόλτα στις πράσινες σελίδες του καταλόγου της Diamond και είχα ξεχάσει πόσο υπέροχη ποικιλομορφία συναντά κάνεις εκεί. Μέχρι που έμαθα ότι βγαίνει σειρά CHARMED, με τις ηθοποιούς στα εξώφυλλα! Έχουμε τσεκάρει ότι δεν είναι φωτορομάντζο, έτσι;

Τέλος πάντων. Ας πάμε μια βόλτα στα πράσινα λιβάδια του PREVIEWS.

Namwolf #1

$3.99 page 270 PublisherAlbratross Funnybooks

Το να ανακαλύπτεις ότι είσαι λυκάνθρωπος, Δεν είναι και λόγος για πανηγυρικούς εορτασμούς. Και ακόμη λιγότερο, όταν το μαθαίνεις στη μέση του πολέμου του Βιετνάμ. Ή μήπως τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ανακαλύψεις κάτι τέτοιο;

Κατά βάθος, ελπίζω σε μια αλληγορία για τον πόλεμο και το πώς μπορεί να μας κάνει όλους τέρατα, αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρη.

Godshaper #1

$3.99 page 302 PublisherBoom! Studios

Σε αυτό δεσμεύομαι ότι θα επιστρέψω!

Στον κόσμο του Godshaper, υπάρχει ένας θεός για κάθε άνθρωπο και ένας άνθρωπος για κάθε θεό. Εκτός από τον Ennay, που αναγκάζεται να ζήσει σαν παρίας, για τον πολύ απλό λόγο ότι είναι ένας godshaper, δηλαδή έχει την ικανότητα να πλάθει τους θεούς των άλλων. Με τον Bud, έναν θεό χωρίς άνθρωπο, ταξιδεύουν και προσπαθούν να επιβιώσουν.

An Apple And An Adventure

$14.99 page 306 PublisherBoom! Studios

Το να κάνεις ένα βιβλίο με την αλφάβητο ενδιαφέρον, είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα. Αλλά φαίνεται ότι ο Martin Cendreda τα κατάφερε πολύ καλά, μέσα από στιχάκια για τις περιπέτειες ενός κοριτσιού και ενός τρικεράτοπα.

WWE #4

$3.99 page 310 PublisherBoom! Studios

Ένα tribute στον έναν από τους δύο editors του Comicdom.gr, που με μύησε στον κόσμο του WWE και που πιστεύει ότι μένω μόνο για τον χαβαλέ.

Η αλήθεια είναι ότι με κράτησε και αυτό το αγόρι, ο Roman Reigns, που δεν τον λες και άσχημο…

Lumberjanes #37

$3.99 page 314 PublisherBoom! Studios

Η υπέροχη αυτή σειρά μπαίνει στην 4η χρονιά της. Κοίτα τη, βρε, πως μεγάλωσε!

Η εκδοτική ευαγγελίζεται ότι είναι τέλειο τεύχος για να “μπεις” στη σειρά. Οι γονείς θα επισκεφτούν την κατασκήνωση και όλοι είναι ενθουσιασμένοι. Ίσως όχι όλοι.

Jazz Midnight

$7.99 page 325 PublisherCaliber Entertainment

Jazz. Σε comic. Ναι.

Προσωπικά, δεν τρελαίνομαι για την jazz τόσο πολύ, αλλά μου αρέσει όταν μπλέκεται σε οποιαδήποτε αφηγηματική Τέχνη, γιατί συμβαίνει κάτι μαγικό. Όλα γίνονται πιο ενδιαφέροντα.

Cartoon Utopia

$24.99 page 362 PublisherFantagraphics Books

Η Fantagraphics διατείνεται ότι είναι ένα πολύ γνωστό έργο από το 2012.

Αλλά εγώ δεν το γνωρίζω και μάλλον υπάρχει καλός λόγος γι’ αυτό. Αφορά στις ανατολίτικες φιλοσοφίες, απέναντι στις οποίες κρατώ μιαν επιφύλαξη (και δύο μη σου πω). Αλλά θα το δοκίμαζα.

Amazing Crafty Cat

$13.99 page 364 PublisherFirst Second

Λόγω δουλειάς, πάντα ψάχνω τις επιλογές που απευθύνονται σε παιδιά. Και τούτο εδώ μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Μας μιλά για ένα κορίτσι, που έχει ένα alter ego, την Amazing Crafty Cat, η οποία είναι αυτό που διαβάζετε. Κόλλες, μολύβια και υλικά χειροτεχνίας, είναι τα όπλα της. Ταυτίστηκα. Πολύ.

Roughneck

$29.99 page 366 PublisherGallery Books

Ο Jeff Lemire έχει γίνει mainstream, αλλά δεν κρατιέται. Έχει πολλή τρέλα μέσα του και θα σκάσει αν δεν την βγάλει.

Εδώ θα μας αφηγηθεί την ιστορία του Derek, ενός ξεπεσμένου αθλητή hockey με βίαιες τάσεις, και της αδερφής του. Η δεύτερη έρχεται στην άκρη του θεού, όπου μένει ο αδερφός της, για να προστατευθεί από τον παλαβό πρώην της.

Britannia: We Who We Are About To Die #1

$3.99 page 444 PublisherValiant

Χμμ… Αυτό το μοτιβάκι με σειρές που μου έχουν ξεφύγει, έχει αρχίσει να με εκνευρίζει λιγάκι. Τούτο εδώ φαίνεται από τα πράγματα που θα μου αρέσουν. Που θα μου αρέσουν πολύ! Ρώμη, μονομάχοι, σανδάλια, άμμος. Και μια γυναίκα μονομάχος, έτοιμη να κατακτήσει την κορυφή και την ελευθερία της. Αλλά η Ρώμη βρίσκεται σε αναβρασμό.

Μην το συζητάμε. Αυτό θα το διαβάσω οπωσδήποτε. Αφού βρω και την υπόλοιπη σειρά…

Bloodshot USA TPB

$14.99 page 448 PublisherValiant

Δεν τον χόρτασα τον Lemire και επιστρέφω σε αυτόν!

Αυτή τη σειρά δεν την ξέρω, αλλά εδώ η Valiant μαζεύει τα τεύχη, έτσι θα μάθω και για αυτόν τον ιό, που κάνει τους ανθρώπους φονικές στρατιωτικές μηχανές.