Live-Action News

Νέα από μεταφορές σε μικρή και μεγάλη οθόνη

Ανάμεσα στο φωτογραφικό όργιο του Toy Fair και τα Oscars, έγιναν αρκετές ανακοινώσεις για νέα ή παγωμένα projects, ενώ υπήρξαν εξελίξεις σε επερχόμενες ταινίες και σειρές. Ας κάνουμε μία ανασκόπηση όλων των σημαντικότερων νέων από τις live-action μεταφορές.

Ξεκινώντας από Ιαπωνία, δόθηκε μέσω Twitter στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία του δευτεραγωνιστή του FULLMETAL ALCHEMIST, Alphonse Elric. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 1 Δεκεμβρίου στην Ιαπωνία.

Προχωράει ακάθεκτο και το adaptation του ομώνυμου manga του Yukito Kishiro, ALITA: BATTLE ANGEL. Μάθαμε, χάρη στο Entertainment Weekly.com, πως η Michelle Rodriguez θα υποδυθεί τη Gelda, ένα cyborg πολεμιστή. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο project, με τους Rosa Salazar, Jennifer Connelly, Jackie Earle Haley, Christoph Waltz, Ed Skrein, Mahershala Ali και Keean Johnson στο cast, σκηνοθεσία του Robert Rodriguez και σενάριο και παραγωγή του James Cameron, το οποίο αναμένεται στους κινηματογράφους στις 20 Ιουλίου 2018.

Ας πάμε στην αντίπερα όχθη, όπου η DC ανακοίνωσε πως θα φτιάξει ταινία με πρωταγωνιστή τον Nightwing! Θα τη σκηνοθετήσει ο Chris McKay (βλέπε THE LEGO BATMAN MOVIE). Από ό,τι φαίνεται, το SHAZAM! επρόκειτο παραδόξως να σκηνοθετήσει ο Σουηδός David F. Sandberg, γνωστός κυρίως για τις ταινίες τρόμου του. Βρέθηκε και ο Black Lightning, πρωταγωνιστής της ομώνυμης επερχόμενης τηλεοπτικής σειράς: θα τον υποδυθεί ο Cress Williams. Επίσης, στο επερχόμενο crossover των τηλεοπτικών σειρών του CW, την επόμενη χρονιά, θα συμμετάσχει κανονικά αυτή τη φορά το SUPERGIRL, με ολόκληρο επεισόδιο, σύμφωνα με τον Andrew Kreisberg.

Η Charlize Theron πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά του graphic novel της Oni Press THE COLDEST CITY, των Antony Johnston και Sam Hart, με τίτλο, πλέον, ATOMIC BLONDE. Σκηνοθέτης είναι ο David Leitch (DEADPOOL sequel) και θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες τον Ιούλιο. Δείτε και το poster.

Εξελίξεις είχαμε και στα X-Men projects της Fox, καθώς το X-FORCE θα έχει ως σεναριογράφους τους Joe Carnahan και Ryan Reynolds, με τον πρώτο να επιτελεί και χρέη σκηνοθέτη. Το X-Men 7 θα λέγεται από ότι φαίνεται X-MEN: SUPERNOVA, θα έχει ως βασικό θεματικό κορμό το THE DARK PHOENIX SAGA και σκηνοθέτη τον Simon Kinberg, ο οποίος θα κάνει και το ντεμπούτο του, αν και ήταν παραγωγός σε αρκετές ταινίες των X-Men. Όσον αφορά στο sequel του DEADPOOL, στο συγγραφικό team προστέθηκε ο ταλαντούχος Drew Goddard (DAREDEVIL, THE MARTIAN, WORLD WAR Z).

Τέλος, η Disney, συνεχίζοντας τα live-action remakes των κλασικών animated ταινιών της, προχωράει στο casting των χαρακτήρων του remake του LION KING. Ο James Earl Jones θα ξαναδανείσει τη φωνή του στον Mufasa, ενώ ο Donald Glover θα δώσει τη φωνή του στον Simba.