Deadman: Dark Mansion Of Forbidden Love #3

Ικανοποιητικό φινάλε ενός καλογραμμένου και όμορφου comic
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Deadman: Dark Mansion Of Forbidden Love #3

WriterSarah VaughnArtistLan MedinaPublisherDC Comics

Στο τρίτο και τελευταίο τεύχος της σειράς, μαθαίνουμε ποιος είναι ο υπεύθυνος για τον θάνατο της Adelia, του φαντάσματος που είναι παγιδευμένο στην έπαυλη μαζί με τους πρωταγωνιστές, τον Deadman και την Berenice, και αποκαλύπτεται η πραγματική φύση της μεταφυσικής δραστηριότητας της έπαυλης Glencourt, όπου εκτυλίσσεται η ιστορία.

Για άλλη μια φορά, το εικαστικό κομμάτι κάνει τη διαφορά. Το σχέδιο του Medina χαρακτηρίζεται από λεπτομέρεια, τόσο στους χαρακτήρες όσο και στο υπόβαθρο, και αναδεικνύεται από τις ταιριαστές εναλλαγές των χρωμάτων του Villarrubia. Τα θετικά για το σχέδιο του comic, όμως, δεν σημαίνουν ότι το σενάριο υστερεί. Πρόκειται για ένα ικανοποιητικό φινάλε ενός συνολικά καλοδουλεμένου mini series. Η Vaughn έχει κάνει πολύ καλή δουλειά όσον αφορά την ανάπτυξη του πρωταγωνιστικού διδύμου, ενώ έχει φροντίσει να αναπτύξει, σε κάποιον βαθμό, και τους δευτερεύοντες χαρακτήρες. Μου άρεσε πολύ ότι οι δύο μεγάλες ανατροπές της ιστορίας είναι καλοσχεδιασμένες και προκαλούν την έκπληξη του αναγνώστη, όπως πρέπει σε μια ιστορία μυστηρίου.

Σεναριακά, τα μόνο αρνητικά που βρήκα ήταν ότι αυτό το τεύχος έδωσε λίγο περισσότερο έμφαση στο ρομάντζο, σε σχέση με τα προηγούμενα, ο κακός της ιστορίας είναι αρκετά μονοδιάστατος και δεν παίρνουμε ποτέ απάντηση σχετικά με την ανοσία των Sam ως προς το μεταφυσικό.

Συνολικά, το DEADMAN: DARK MANSION OF FORBIDDEN LOVE είναι ένα καλογραμμένο και ιδιαίτερα όμορφο comic, με έντονα στοιχεία μυστηρίου και ρομαντισμού. Είναι κατάλληλο τόσο για τους fans του Deadman, όσο και για τους αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν το χαρακτήρα, και σίγουρα πρόκειται για μια από τις καλύτερες πρόσφατες εκδόσεις της DC.