God Country #2

Όμορφα δομημένο σενάριο και εξαιρετικό artwork!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

God Country #2

WriterDonny CatesArtistJohn J. HillPublisherImage Comics

Το πρώτο εισαγωγικό τεύχος, αν και σχετικά αξιόλογο, δεν προμήνυε αρκετά για την εξέλιξη του comic. Το δεύτερο αποζημιώνει τις προσδοκίες για κάτι καλύτερο. Αναμφίβολα, μου κέντρισε το ενδιαφέρον και αξίζει της προσοχής του κοινού.

Ο Emmett Quinlan, μετά τον κυκλώνα, εμφανίζεται μπροστά τα έκπληκτα μάτια του γιού του και της οικογένειάς του, κρατώντας ένα υπερμέγεθες μαγικό σπαθί, με το οποίο σκότωσε τον δαίμονα που εμφανίστηκε. Το σπαθί έχει θεϊκή προέλευση, ή καλύτερα, είναι το ίδιο θεός, και διάλεξε τον Emmett για νέο κάτοχο του, χαρίζοντάς του απεριόριστη δύναμη, γιατρεύοντας ακόμη και το Alzheimer.

Ο προηγούμενος κάτοχος του σπαθιού, όμως, ο θεός Aristus, κατεβαίνει ως το Τέξας, για να πάρει πίσω το gadget του. Το ξίφος όμως, έχει διαλέξει και αναγκάζει τον Αρίστο να συνεργαστεί με τον θνητό εκλεκτό, για τα βασικά instructions του ξίφους. Ο Emmett αποδέχεται το θείο δώρο, που του επέστρεψε τη συνείδηση του εαυτού του, και δεν διατίθεται να το αποχωριστεί, ακόμη και αν χρειάζεται να προκαλέσει σε πόλεμο τον πατέρα των θεών.

Ένα πολύ όμορφα δομημένο σενάριο, με όλα τα χαρακτηριστικά που εξυπηρετούν στην ευχάριστη ανάγνωση. Οι χαρακτήρες αποκτούν υπόσταση και η αφήγηση μας προοιμιάζει για τις επικείμενες συγκρούσεις σε συνειδησιακό επίπεδο. Το artwork είναι εξαιρετικό, αλλά το στοιχείο-ατού είναι τα χρώματα, που αποδίδουν άψογα την ατμόσφαιρα του comic.