Mosaic #4

Απέφυγε τις κακοτοπιές...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Mosaic #4

WriterGeoffrey ThorneArtistKhary RandolphPublisherMarvel Comics

Στο προηγούμενο τεύχος, το MOSAIC έκλεισε με έναν πολύ ριψοκίνδυνο τρόπο. Ο Morris είχε καταλάβει το σώμα του Spidey. Αυτό μπορούσε να έχει ανεξέλεγκτες επιπτώσεις: από το να ξεφουσκώσει εντελώς άδοξα μέχρι να έχουμε φαινόμενα SUPERIOR SPIDER-MAN.

Ευτυχώς, το #4 της σειράς ήταν ιδιαίτερο και καλό. Ο Mosaic προσπαθεί να υπερκεράσει τις νοητικές άμυνες του host του, μέχρι που φτάνουμε στο σημείο που αναφέρεται ο τίτλος του τεύχους: “The Parable Of The Talents”. Ο Mosaic ανακαλύπτει το μεγαλύτερο μυστικό του Spider-Man (“With great power…”) και το αμφισβητεί. Βλέπουμε την αντίθεση των δύο ηρώων και των γενεών τους. O παλιός, ιδεαλιστής, δέσμιος της ηθικής Peter Parker, εναντίον του νέου, εγωκεντρικού, “καλομαθημένου” Morris Sackett. Τo τεύχος κλείνει με την “υποχώρηση” του Spider-Man και την ανακοίνωση ότι ο Morris είναι νεκρός.

Το σχέδιο είναι αντίστοιχο του Morris· νέου στιλ και διαφορετικό. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και σε ξενίζει, μέχρι να αποδεχτείς ότι η σειρά είναι από μια νέα γενιά δημιουργών και απευθύνεται σε μια νέα γενιά αναγνωστών. Το εξώφυλλο του Keron Grant είναι επίσης πάρα πολύ ωραίο και δυναμικό.

Αναμένουμε τη συνέχεια!