Fallen Light

Μία απρόσμενη έκπληξη!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Fallen Light

Writer/ArtistArinela KocikoPublisherΑυτοέκδοση

Ανάμεσα στις λιγοστές αυτοεκδόσεις που έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στο τελευταίο Athenscon, υπήρχε ένα τευχάκι που θα σου τράβαγε τη ματιά με το όμορφο και καλοφτιαγμένο εξώφυλλό του. Ο λόγος για το FALLEN LIGHT.

To FALLEN LIGHT είναι μία αγγλόφωνη δημιουργία της νεαρής Arinela Kociko, η οποία κάνει την πρώτη της εμφάνιση στις αυτοεκδόσεις, ορμώμενη και στηριζόμενη από τους δυο βετεράνους δασκάλους της, τους Μάνο Λαγουβάρδο και Γιάννη Ρουμπούλια. Πρόκειται για μία επική ιστορία φαντασίας που διαδραματίζεται στον γαλαξία της Ανδρομέδας και συγκεκριμένα στον πλανήτη Marier. Ο εν λόγω πλανήτης, λοιπόν, σκεπάζεται από ένα πέπλο σκότους, με εξαίρεση μία μικρή περιοχή, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα του πλανήτη, Astrelion City. Επειδή στο σκότος παραμονεύουν λογιών τέρατα και σκοτεινές δυνάμεις, υπάρχουν εκλεκτοί προστάτες, οι Ecamors.

Σε αυτή την 24σέλιδη ιστορία, παίρνουμε μία επαρκή γεύση αυτού του σύμπαντος και διαβάζουμε μία καθημερινή περιπέτεια της Ecamor Lyria και του μαγικού της αιλουροειδούς, της Roxy. Το ασπρόμαυρο σχέδιο, με έξτρα αποχρώσεις του γκρι, είναι πλούσιο, ρεαλιστικό και δίνει δυναμικές πλην πανέμορφες σκηνές, δίχως να διακόπτει την όμορφη ροή της ιστορίας, ανοίγοντας την όρεξη για μελλοντικές δουλειές της Arinela.

To lettering είναι του Στέφανου Σαραντόπουλου, ενώ πολύ όμορφη πινελιά αποτελεί η εύστοχη επιλογή των σαγρέ σελίδων, η οποία θυμίζει άλλες εποχές και αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το σχέδιο.