Extremity #1

Μια ιστορία για τον πόλεμο (και για ιπτάμενες πόλεις)
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Extremity #1

Writer/ArtistDaniel Warren JohnsonPublisherImage Comics

Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι ζουν σε ιπτάμενες πόλεις, η ζωγράφος Thea χάνει την μητέρα της, αλλά και το “καλό” χέρι της, κατά την διάρκεια μιας εχθρικής επιδρομής. Σε μια ιστορία που φαίνεται ότι θα μας μιλήσει για τα σημαντικά, αλλά και τα μικρά καθημερινά πράγματα που χάνουν οι άνθρωποι σε έναν πόλεμο, δε θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη γνωριμία με την πρωταγωνίστρια.

Οπτικά, το EXTREMITY φαίνεται να ανήκει σε αυτό το ρεύμα από indie-looking comics επιστημονικής φαντασίας που εμφανίζονται τώρα τελευταία (το MOTRO του Ulises Farinas είναι ένα άλλο καλό παράδειγμα), που μοιάζουν βαθιά επηρεασμένα από τον Moebius, γεγονός που μόνο ως θετικό θα μπορούσε να προσμετρηθεί.

Με την πλοκή να περιστρέφεται γύρω από την επιδρομή/εκδίκηση της φυλής της Thea εναντίον των εχθρών που της στέρησαν την μητέρα της, το πρώτο τεύχος του EXTREMITY δεν περιλαμβάνει πολλά πράγματα που δεν έχετε ξαναδεί από άποψη storytelling. Φαίνεται, όμως, να έχει από πίσω της έναν δημιουργό που καταλαβαίνει πολύ καλά πώς λειτουργεί μια ιστορία και με αφήνει με πολύ καλές προσδοκίες για την συνέχεια.