Previews Picks

March 2017

Ένα PREVIEWS δε φέρνει την Άνοιξη, αλλά φέρνει πολλά νέα comics. Οι Αντώνης Αντωνιάδης και Πάνος Παπαγεωργίου ξεφύλλισαν τον κατάλογο της Diamond για τον Μάρτιο, με το σημειωματάριο στο ένα χέρι και την ομπρέλα στο άλλο!

Οι επιλογές τους είναι πολλές, οπότε βρείτε κι εσείς ένα στεγνό μέρος, δείτε τις προτάσεις τους και αποφασίστε για τα comics που θα παραγγείλετε και θα ξεφυλλίσετε σε δύο μήνες!

Blue Pages

Πολλά ενδιαφέροντα πραγματάκια στις μπλε σελίδες του PREVIEWS της Diamond, με τη Marvel να κρατά και αυτό το μήνα τα ηνία σε νέες κυκλοφορίες και τις υπόλοιπες εταιρείες να ακολουθούν με λιγότερες, αλλά μάλλον πιο ενδιαφέρουσες, προτάσεις. Ένα, πάντως, είναι σίγουρο. Τα 90s έχουν επιστρέψει για τα καλά, οπότε μην ξαφνιαστείτε, αν δείτε τον Adam X και τη Maxima σε λίγο καιρό με δικά τους comics.

Πρώτη φορά στα PREVIEW PICKS και ομολογώ πως πολύ το χάρηκα! Ελπίζω κι εσείς…

Secret Empire #1

$4.99 page M2 Marvel Comics

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε με κομμένη την ανάσα… OΚ, πλάκα κάνω, αλλά προφανώς το SECRET EMPIRE παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον, αφενός γιατί αποτελεί το επόμενο event της MARVEL και αφετέρου επειδή αποτελεί το τελευταίο μέρος της ιστορίας που άρχισε ο Nick Spencer στο CAPTAIN AMERICA: STEVE ROGERS.

Παρά τις διάφορες ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί, νομίζω πως το συγκεκριμένο storyline έχει σταθεί μέχρι τώρα αξιοπρεπώς, οπότε υπάρχει μια σχετική προσδοκία για το SECRET EMPIRE, με δεδομένο πάντα πως τα events δεν είναι και το δυνατότερο χαρτί της Marvel τα τελευταία χρόνια.

All New Guardians Of The Galaxy #1

$3.99 page M16 Marvel Comics

Καινούργια ταινία για τη Marvel συνήθως συνεπάγεται πως κάτι κακό θα συμβεί στο comic στο οποίο βασίζεται. Μπαίνουμε, λοιπόν, αισίως στο Vol. 5 της παρέας του Peter Quill και στο τέταρτο reboot, μέσα σε μία δεκαετία.

Το ALL NEW GUARDIANS OF THE GALAXY, όπως και στην περίπτωση του ALL NEW X-MEN, σημαίνει ξαναζεσταμένο φαγητό με διάφορα στοιχεία από την επικείμενη ταινία, καθώς ο Groot έχει ξεμείνει σε mini μέγεθος, ενώ στο πρώτο arc πρωταγωνιστεί και ο Collector.
Οψόμεθα, αλλά κρατήστε μικρό καλάθι…

Jean Grey #1

$3.99 page M22 Marvel Comics

Δεν έχω αποφασίσει πώς αισθάνομαι για τον συγκεκριμένο τίτλο καθώς, από τη μία ανυπομονώ να πάνε οι Original Five από εκεί που ήρθαν, ενώ από την άλλη πραγματικά χαίρομαι που έχουμε πάλι μία Jean Grey στο σύμπαν της Marvel.

Ο νέος τίτλος εστιάζει – όπως ήταν αναμενόμενο – στη σχέση της Jean με τη Phoenix Force και φαίνεται αρκετά υποσχόμενος. Η Jean, εξάλλου, είναι από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες των μεταλλαγμένων της Marvel και σίγουρα αξίζει έναν solo τίτλο. Απλά θα προτιμούσα στη θέση της πρωταγωνίστριας την ενήλικη Jean, αλλά ως γνωστόν, you can’t have it all…

Cable #1

$3.99 page M26 Marvel Comics

Δεν κρύβω πως οι X-Men είναι το αγαπημένο μου franchise της Marvel (ίσως και γενικώς, εδώ που τα λέμε) και ακόμη προσπαθώ να τους μείνω πιστός, παρά τις τεράστιες προσπάθειες της εκδοτικής να μας κάνει να χάσουμε κάθε ενδιαφέρον για αυτούς.

To CABLE του James Robinson βάζει τον Nathan Summers ξανά στο ρόλο του χρονοταξιδιώτη και αποτελεί για μένα το comic του RESURRXION για το οποίο ανυπομονώ περισσότερο.

Black Bolt #1

$3.99 page M28 Marvel Comics

Καιρός ήταν! Ο Black Bolt δεν έχει καμία σχέση με τους περισσότερους από τους βαρετούς Inhumans που μας έχει επιβάλει η Marvel τα τελευταία χρόνια. Ο βασιλιάς τους είναι ένας σπουδαίος χαρακτήρας και, με την κατάλληλη διαχείριση, το συγκεκριμένο comic μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι εξαιρετικό, ακόμη κι αν ο πρωταγωνιστής δεν βγάλει άχνα σε κανένα τεύχος (μη σας πω πως αυτό μπορεί να είναι και το δυνατό χαρτί της).

Θα το διαβάσω; Σίγουρα! Εμπιστεύομαι τη Marvel ότι θα ανταπεξέλθει στις προσδοκίες μου; Meh…

Luke Cage #1

$3.99 page M30 Marvel Comics

Κάτι μου λέει πως το νέο comic του Luke Cage θα μοιάζει περισσότερο με spin-off της τηλεοπτικής σειράς του Netflix, παρά με κάποιο αξιόλογο comic που θα θυμόμαστε σε μερικά χρόνια (ή σε μερικούς μήνες).

Από την άλλη, μια πιο ώριμη προσέγγιση στον χαρακτήρα, η οποία θα εστιάζει στις πιο street ρίζες του Luke μπορεί και να κάνει την έκπληξη. Εξάλλου, ο David Walker με τη δουλειά του στο POWER MAN & IRON FIST έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις, οπότε γιατί όχι;

Venom #150

$5.99 page M42 Marvel Comics

Ομολογώ πως δεν είμαι σίγουρος από πού προκύπτουν τα 150 τεύχη του VENOM. Επίσης, νομίζω πως ο Eddie Brock δεν έχει λείψει και σε πολύ κόσμο, με δεδομένο πως ο Corgan ήταν εξίσου, αν όχι περισσότερο απειλητικός, και ο Flash πολύ περισσότερο ηρωικός.

Συνεπώς, η επιστροφή του Brock στο ρόλο του Venom μάλλον θα είναι ένα αναμάσημα της εποχής του LETHAL PROTECTOR. Εκτιμώ πως ο βασικός λόγος που γίνεται όλο αυτό είναι για να εξυπηρετήσει τα διάφορα κινηματογραφικά σχέδια της Marvel και της Sony. Μακάρι να κάνω λάθος.

Star Wars: Screaming Citadel #1

$4.99 page M94 Marvel Comics

Παρόλο που αγαπώ πολύ τις ταινίες STAR WARS, η αλήθεια είναι πως δεν έχω διαβάσει πάρα πολλά από τα comics που διαδραματίζονται στο σύμπαν του. Το SCREAMING CITADEL, το οποίο σίγουρα θα διαβάσω, αποτελεί ένα crossover των STAR WARS και DOCTOR APHRA και θα αποτελείται από πέντε μέρη.

Διαδραματίζεται μεταξύ του NEW HOPE και του EMPIRE STRIKES BACK, την ιστορία υπογράφει ο Kieron Gillen και στο σχέδιο συναντάμε τον Marco Checchetto. Δε μπορώ να σκεφτώ τι μπορεί να πάει στραβά.

Predator Hunters #1

$3.99 page 46 Dark Horse Comics

Πρόκειται για έναν επετειακό τίτλο, καθώς με αυτό το νέο mini series η Dark Horse και η 20th Century Fox γιορτάζουν τα 30 χρόνια του Predator.

Ο βετεράνος Chris Warner επιστρέφει στον τίτλο και στην εταιρεία που τον έκαναν διάσημο, σε μια ιστορία που οι Predators μετατρέπονται από κυνηγούς σε θηράματα. Ενδιαφέρον twist από έναν αξιόλογο συγγραφέα. Αν είστε fans του franchise, μάλλον δεν θα απογοητευτείτε.

Joe Golem Occult Detective: Outer Dark #1

$3.99 page 70 Dark Horse Comics

Οι Mike Mignola, Christopher Golden και Patrick Reynolds ξαναπιάνουν στα χέρια τους τον Joe Golem. Αυτή τη φορά, ο ηρωικός ντετέκτιβ καλείται να ερευνήσει μια μυστηριώδη υπόθεση, καθώς ένας άνθρωπος με υπερφυσικές ιδιότητες επιτίθεται σε διάφορους πολίτες, υπακούοντας τις φωνές που ακούει στο κεφάλι του.

Το OCCULT DETECTIVE του 2015 ήταν μια χαρά, οπότε δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε για το sequel.

Titans #11

$3.99 page 110 DC Comics

Back to the roots για τους Titans, καθώς το Μάιο έρχονται αντιμέτωποι με τον Deathstroke, σε μια ιστορία με τον τίτλο “The Lazarus Contract”. Πρόκειται για ευθεία αναφορά στο κλασικό “The Judas Contract” του 1984 και για μια ιστορία που θα χωρίζεται σε τέσσερα μέρη και θα διαδραματίζεται στους τίτλους των TITANS, DEATHSTROKE και TEEN TITANS. Sounds good, doesn’t it?

Bane Conquest #1

$3.99 page 115 DC Comics

Οι Chuck Dixon και Graham Nolan επιστρέφουν στον χαρακτήρα που δημιούργησαν, σε μια mini σειρά που θα αποτελείται από 12 τεύχη. Η ιστορία θα διαδραματίζεται μετά από τα γεγονότα του “I Am Bame” και θα ακολουθεί τον Bane σε ένα ταξίδι αναζήτησης, εκτός της Gotham, σε μια προσπάθεια να βρει νέες πόλεις να κατακτήσει και νέους αντίπαλους για να “σπάσει”. Μαζί του οι παλιοί συνάδελφοι Bird, Trogg και Zombie.

Θέλω πάρα πολύ να είναι καλό αλλά, βάσει της εμπειρίας μου, όταν δημιουργοί επιστρέφουν μετά από χρόνια σε παλιά concept, το αποτέλεσμα συνήθως απογοητεύει.

Bug!: The Adventures Of Forager #1

$3.99 page 128 DC Comics (Young Animal)

Ο Forager δημιουργήθηκε από τον τεράστιο Jack Kirby, όταν έγραφε το NEW GODS και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του κάπως ξεχασμένου αλλά αγαπημένου COSMIC ODYSSEY του Jim Starlin. Η DC γιορτάζει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Kirby με ένα reboot του Forager, μέσα από το imprint της Young Animal.

Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν ενδιαφέροντα κλασικό χαρακτήρα του Kirby και πως η Young Animal έχει παρουσιάσει προς το παρόν αρκετά καλά δείγματα, αναμένω το comic με συγκρατημένη ανυπομονησία.

Saucer State #1

$3.99 page 181 IDW Publishing

Η Arcadia Alvarado είναι πλέον η πρόεδρος των HΠΑ και θα χρησιμοποιήσει αυτή την εξουσία για να μάθει τι της συνέβη και αν πράγματι την απήγαγαν εξωγήινοι.

Οι Paul Cornell και Ryan Kelly ξεκινούν το sequel του, κατ’ εμέ καλού, SAUCER COUNTRY της Vertgo, αλλάζοντας εκδοτική και μεταπηδώντας στην IDW. Πρόκειται για το δεύτερο και τελευταίο μέρος της ιστορίας, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ένα κράμα του HOUSE OF CARDS και του X-FILES. Να δείτε που θα γίνει και σειρά.

Regression #1

$3.99 page 198 Image Comics

Έχω ανάμεικτα συναισθήματα για τον Cullen Bunn. Έχω διαβάσει πολύ καλά, πολύ βαρετά και πολύ κακά comics του. Το REGRESSION μπλέκει occult στοιχεία με μπόλικη παράνοια και εκ πρώτης όψεως αφήνει υψηλές προσδοκίες σαν σύνολο.

Κάτι σαν σύγχρονο JACOB’S LADDER, με διάφορες έξυπνες προσθήκες και ανατριχιαστικά twists. Καλό μου φαίνεται.

Youngblood #1

$3.99 page 199 Image Comics

25 χρόνια Image και η εταιρεία το γιορτάζει με το reboot του τίτλου που ξεκίνησε τα πάντα. Το YOUNGBLOOD του Rob Liefeld είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά comics των 90s – με ό,τι συνεπάγεται αυτό – και μαζί με τα SPAWN, WILDCATS και SAVAGE DRAGON αποτέλεσαν τη χρυσή τετράδα της Image, η οποία ταρακούνησε τα νερά της βιομηχανίας πριν από 25 χρόνια.

Τώρα, το κατά πόσο αυτό το reboot χρειάζεται ή όχι, δεν το ξέρω. Πάντως θα το διαβάσω με χαρά.

Green Pages

Βλέποντας ότι στο τρέχον πρόγραμμα μου είχε ανατεθεί, από κοινού με τον σύντροφο και συναγωνιστή Αντώνη Αντωνιάδη, η επισκόπηση του πολυσέλιδου καταλόγου της Diamond, δε θα σας κρύψω ότι αγχώθηκα λίγο. Πρώτη φορά, βλέπετε, και είναι μεγάλο το ρίσκο να προτείνεις κάτι που στην πραγματικότητα δε γνωρίζεις, διότι δεν έχεις ακόμα διαβάσει. “Δε βαριέσαι” σκέφτηκα, “μήπως για αυτά που διαβάζω έχω και καμία καλή γνώμη;” είπα, κι έτσι ανέλαβα τις πράσινες σελίδες του ογκώδους τεύχους.

Ξεψάχνισα τον τόμο και τελικά κατέληξα σε μερικά πραγματάκια που θα άξιζε ίσως να ξοδέψετε τα λεφτά σας. Προσπάθησα να καλύψω κάθε γούστο και βαλάντιο και συγκρατήθηκα από το να προτείνω μια τρολιά με τον Trump και τον χρονοταξιδιώτη Linkoln (pg. 283).

ΜediSIN #1

$3.99 page 262 PublisherAction Lab Entertainment

Κάποιος, κάπου, κάποτε, μου είχε πει να μην εκνευρίζω το γιατρό. Ε, εδώ οι γιατροί των supervillains αντιμετωπίζουν ηθικά διλήμματα και κακά ξεμπερδέματα. Ενδιαφέρον ακούγεται για αρχή.

Pestilence #1

$3.99 page 266 PublisherAfterShock Comics

Ο μεσαίωνας είχε ζόρια. Στο μεσαίωνα, ο κόσμος πέθαινε από πανούκλα… έτσι νομίζετε. Δεν ήταν πανούκλα, ήταν ζόμπια και οι σταυροφόροι τα μακέλευαν. Zombie apocalypse στα 1400, με ιππότες και σπαθιά. Συνδυασμός απέθαντων και fantasy, μάλλον θα αρέσει σε πολλούς.

The Normals #1

$3.99 page 267 PublisherAfterShock Comics

Ό,τι ξέρεις, ό,τι έζησες, ό,τι γνώρισες δεν υπήρξε ποτέ. Τώρα πρέπει να σώσεις τον κόσμο για να τα έχεις όλα πίσω. Νέα περιπέτεια, με επικάλυψη υπαρξισμού από την Aftershock.

Calexit #1

$3.99 page 301 PublisherBlack Mask Studios

Grexit, Brexit πάρε κι ένα Calexit τώρα, για να δεις πώς είναι η αποχώρηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού – για την ακρίβεια από την άλλη πλευρά του Ειρηνικού. Ένα πολιτικό what if, αρκετά επίκαιρο και ενδιαφέρον. Φασίστας ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ και η πολιτεία της Καλιφόρνια αποχωρεί από την ομοσπονδία. Αν μη τι άλλο, σκανδαλιστικό.

Destroyer #1

$3.99 page 304 PublisherBoom! Studios

Η τελευταία απόγονος του Frankenstein αποφασίζει να αναστήσει τον μοναχογιό της που πέθανε, χρησιμοποιώντας την παλιά καλή τεχνική. Το artwork μου άρεσε και η παρουσίαση υπόσχεται αγάπη/απόγνωση/εκδίκηση σε έντονο σεναριακό ρυθμό. Για να δούμε…

Swordquest #0

$0.25 page 330 PublisherDynamite Entertainment

Πρόκειται για τη μεταφορά των παιχνιδιών του ATARI και όσοι διαβάζετε και δεν γεννηθήκατε πριν το 1990, το ATARI είναι ένα αρχαίο πλέιστέησο. Νοσταλγία σε τιμή που συμφέρει, αξίζει τον κόπο.

James Bond: Service

$7.99 page 332 PublisherDynamite Entertainment

Νέος 007, δια χειρός Kieron Gillen. Ένα standalone τεύχος, που το εξώφυλλό του παραπέμπει σε κλασική ιστορία του φημισμένου πράκτορα. Εγώ το παρήγγειλα ήδη.

Project Superpowers: Hero Κillers #1

$3.99 page 358 PublisherDynamite Entertainment

Όταν βαριέσαι να είσαι πια το sidekick, κάτι πρέπει να κάνεις, μπας και γίνεις βασικός στην ομάδα και πάψεις να γυαλίζεις πάγκο. Αυτό που με τράβηξε στην παρουσίαση είναι η φράση “insanity-riddled minds των δημιουργών” (Ryan Browne και Pete Woods) και περιμένω να επιβεβαιωθεί.

Songy of Paradise

$34.99 page 358 PublisherFantagraphics Books

Graphic novel, βασισμένο στο PARADISE LOST του John Milton. Φαίνεται βλάσφημο, δεικτικό και ενδιαφέρον. Ο Σατανάς προσπαθεί να βάλει σε πειρασμό τον Ιησού, μόνο που εδώ ο Ιησούς είναι ένας hillbilly. Θα τα δώσω τα λεφτά μου.

Walt Disney’s Uncle Scrooge: The Lost Crown Of Genghis Khan

$29.99 page 359 PublisherFantagraphics Books

Επανέκδοση του έργου του Karl Barks, με επιπλέον σελίδες που είχαν κοπεί στην πρωτότυπη έκδοση. Απλά, δωρικά, απέριττα.

Billie Holiday

$19.99 page 385 PublisherNBM

Βιογραφικό graphic novel για την σπουδαία γυναίκα της jazz.

The Damned #1

$1.00 page 388 PublisherOni Press

To παλιότερο mini series ξεκινά σε ongoing. Ενδιαφέρον περιεχόμενο και αξίζει μια δοκιμή, λόγω τιμής.