Superman #18

Η χλιαρή έναρξη του "Superman Reborn"
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Superman #18

WritersPeter J. Tomasi, Patrick GleasonArtistPatrick GleasonPublisherDC Comics

Το “Superman Reborn” ξεκινά με αυτό το τεύχος και αποτελεί το πρώτο από μια σειρά crossovers που θα κεντρίσουν την προσοχή των αναγνωστών τους προσεχείς μήνες και θα οδηγήσουν ένα βήμα πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου του DC Rebirth.

Το τεύχος, όμως, δεν ενθουσιάζει, καθώς δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο και δε δίνει απαντήσεις στις ερωτήσεις μας, παρά αρκείται στο να εξακολουθεί να παραδίδει teasers και να μπερδεύει περισσότερο τους αναγνώστες. Στο επίκεντρο του τεύχους βρίσκεται η οικογένεια Kent, η οποία δέχεται επίθεση από ένα μυστήριο πρόσωπο και οδηγεί σε ένα φινάλε που βρίσκεται πιο κοντά στον κλαυσίγελο, παρά σε κάποια συγκινητική σκηνή, όπως θα ήθελαν πιθανώς οι δημιουργοί του τεύχους.

Στο artwork, τα ηνία αναλαμβάνει και πάλι ο Patrick Gleason και παραδίδει μια ιδιαίτερη αισθητική σε όλο το τεύχος, που κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να συνδυαστεί με το concept του Superman, καθώς το σχέδιό του στολίζει με μια πιο ρεαλιστική πνοή τον τίτλο, από ό,τι θα ήθελα να βλέπω σε ένα τεύχος του δημοφιλή υπερήρωα.

Mε το hype για την πλήρη ενσωμάτωση των Watchmen στο DC Universe να είναι υψηλό, η DC μας προσφέρει συνεχώς κρυμμένους θησαυρούς για να ανακαλύψουμε, στους διάφορους τίτλους της όμως, αυτή η επαναλαμβανόμενη υπόσχεση για τον ερχομό του μεσσία “Dr Manhattan” έχει αρχίσει να καταντάει κουραστική. Ας έρθει επιτέλους, να ησυχάσουμε!