Suicide Squad #13

Από σοκ σε σοκ!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Suicide Squad #13

WriterRob WilliamsArtistJohn Romita Jr.PublisherDC Comics

Δείγματα κούρασης και έλλειψης φαντασίας είχε αρχίσει να δείχνει το SUICIDE SQUAD του Rebirth σύμπαντος της DC. Όμως, το #13 της σειράς έκανε μια δυναμική επιστροφή στην παλιότερη φόρμα και μας έδωσε ένα δυνατό τεύχος.

Ο θάνατος της Amanda Waller είναι γεγονός και ήταν το μοναδικό ενδιαφέρον στοιχείο του προηγούμενου τεύχους. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να μάθουμε ποιος την σκότωσε. Η αποκάλυψη έρχεται και είναι καταπέλτης (και, όπως μπορείτε να καταλάβετε, ακολουθούν spoilers!). Η Suicide Squad μαθαίνει πως τον φόνο τον διέπραξε ο Deadshot και τρελαίνονται. Το βλέπουν σαν προδοσία προς το σύνολο της ομάδας, καθώς εκείνος σκέφτηκε τον εαυτό του, κάνοντας ένα προσωπικό deal. Η Harley Quinn συγκεκριμένα στρέφεται εναντίον του και αρχίζει να του επιτίθεται, ενώ και στην υπόλοιπη ομάδα δημιουργείτε ένταση και αναστάτωση από την αποκάλυψη. Έτσι βλέπουμε μια mini εκδοχή ενός civil war μεταξύ της Squad και έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Στο καπάκι, απενεργοποιούνται οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που είναι στο κεφάλια τους και ουσιαστικά η ομάδα αυτοκτονίας είναι πλέον ελεύθερη. Το τεύχος τελειώνει σε ένα high note, καθώς έχουμε την προδοσία του Deadshot, που το κάνει ξεκάθαρο πως δουλεύει μόνος πλέον, καθώς και το γεγονός πως είναι ελεύθεροι πια. Σίγουρα ένα δυνατό τεύχος που σε κρατάει σε εγρήγορση και απογειώνεται από το εξαιρετικό artwork.