One Piece Vol. 81

Ένα πολύ καλό volume
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

One Piece Vol. 81

Writer/ArtistEiichiro OdaPublisherViz Media

Στο 81ο volume της σειράς, το πλήρωμα των Straw Hat ξαναενώνεται στο βασίλειο του Zou, το οποίο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, έπειτα από την επιδρομή που δέχτηκε. Μαθαίνουμε τι συνέβη με το υπόλοιπο πλήρωμα, το οποίο δεν πάλεψε εναντίον του Doflamingo, αλλά και γιατί στο Zou θεωρούν τους Straw Hats ήρωες. Γνωρίζουμε, επίσης, διάφορα Minks, τους κατοίκους του βασιλείου, οι οποίοι είναι ανθρωποειδή ζώα και αποτελούν πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι αρχίζουμε να γνωρίζουμε περισσότερα για την οικογένεια του Sanji, η οποία έρχεται στο προσκήνιο και εξαιτίας της ελλοχεύει η πιθανότητα να εγκαταλείψει ο chef το πλήρωμα, αφού τον ωθεί να παντρευτεί!!!

Μου άρεσε πολύ το συγκεκριμένο volume, για αρκετούς λόγους. Ο σημαντικότερος είναι ότι επιτέλους μαθαίνουμε για την οικογένεια του Sanji (για την οποία ο Oda δεν είχε αναφέρει πολλά σε τόσα volumes, παρά μόνο ότι προέρχεται από τη North Sea), χωρίς, ωστόσο, να μας αποκαλύπτονται πολλά για αυτή την πανίσχυρη οικογένεια, κάτι που μας οδηγεί στο να περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο volume. Κάτι άλλο που μου άρεσε αρκετά είναι το γεγονός ότι οι Sanji, Nami, Brook και Chopper κατάφεραν να ξεπεράσουν μόνοι τους τις δυσκολίες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι, τόσο κατά την διάρκεια του επικινδύνου ταξιδιού τους όσο και κατά την άφιξή τους στο Zou, κάτι που δείχνει πόσο έχει εξελιχθεί και βελτιωθεί το crew. Τέλος, περιμένω με αγωνία να δω, αν θα παντρευτεί ο Sanji και θα εγκαταλείψει το πλήρωμα ή αν θα καταφέρει ο Luffy να τον φέρει πίσω.