Comicdom Con Athens 2017

Τρία νέα panels στο πρόγραμμα του φεστιβάλ

Tο πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2017 ξεκινά να γεμίζει και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρία νέα ενδιαφέροντα panels, με θέμα τις γυναίκες στα mainstream comics, τις ανθολογίες και το ψηφιακό σχέδιο.

Panel – High Heels In Mainstream Comics
Παρασκευή 7 Απριλίου, 19:00 – 20:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Θέατρο)

Πολλές γυναίκες δημιουργοί κάνουν αυτή την εποχή τα πρώτα τους βήματα στον χώρο των mainstream comics – και δεν μιλάμε μόνο για όσες έχουν την τύχη να δουλεύουν από τις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και για ταλαντούχες δημιουργούς από ολόκληρο τον κόσμο!

Τρεις γυναίκες δημιουργοί θα μας μιλήσουν για τις εμπειρίες τους στον χώρο των mainstream comics και τις προκλήσεις που παρουσιάζει κάθε νέο βήμα τους.

Συμμετέχουν: Kate Niemczyk, Ευγενία Κουμάκη, DaNi

Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

 

Panel – Ανθολογίες: Ένα Μπουκέτο Με Comics!
Σάββατο 8 Απριλίου, 14:45 – 16:15
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Θέατρο)

Oι ανθολογίες αποτελούν τεράστιο κομμάτι των comics, καθώς δίνουν την ευκαιρία σε δημιουργούς να πειραματιστούν και στους αναγνώστες να γνωρίσουν νέα ονόματα και να χαθούν σε έναν δαιδαλώδη διάδρομο μικρών ιστοριών. Όπως και κάθε έκφανση του Μέσου, κρύβουν προκλήσεις και έχουν διαφορετικές απαιτήσεις, όχι μόνο από τους δημιουργούς, αλλά και από αυτούς που αναλαμβάνουν να τις συνθέσουν.

Σε αυτό το panel, θα μιλήσουν άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία σε κάθε πτυχή των ανθολογιών και θα μας αποκαλύψουν όλα όσα απαιτεί μια επιτυχημένη ανθολογία.

Συμμετέχουν: Bill Kartalopoulos (editor ανθολογιών), Richard McGuire (δημιουργός comics), Kai Pfeiffer (δημιουργός comics), Τάσος Ζαφειριάδης (δημιουργός comics και editor ανθολογιών)

Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

 

Panel – Digital Artwork: Γραμμές Στην Οθόνη
Κυριακή, 16:30 – 18:00
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Auditorium)

Το digital artwork αποτελεί πλέον συχνό φαινόμενο στα comics, με πολλούς καλλιτέχνες να το εκμεταλλεύονται στο έπακρο και να δημιουργούν ασύλληπτα ρεαλιστικές ή φανταστικές εικόνες! Δύο ειδικοί αυτής της τεχνοτροπίας θα μας μιλήσουν για τις ευκολίες και τις προκλήσεις της και θα δώσουν συμβουλές στο κοινό.

Συμμετέχουν: Benoît Sokal (δημιουργός comics), Mariano Saura (δημιουργός comics)

Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος