Έκθεση Με Έργα του Γιώργου Μπότσου

Και μια νέα έκδοση, την Τρίτη 28 Μαρτίου!

Ο Γιώργος Μπότσος, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της ελληνικής σκηνής comics, παρουσιάζει μια έκθεση που περιλαμβάνει ένα πανόραμα της δημιουργικής διαδρομής 30 χρόνων! Δείτε περισσότερα στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Γιώργος Μπότσος| «30 Χρόνια» και «Ο Κλέφτης του Κίτρινου»

Συμπληρώνοντας ακριβώς 30 χρόνια καλλιτεχνικής έκφρασης, ο Γιώργος Μπότσος, εικαστικός και ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς κόμικς της Ελληνικής σκηνής, παρουσιάζει στο Black Duck ένα πανόραμα της δημιουργικής του διαδρομής.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, στις 8:00 μμ, τα χαρακτηριστικά φωτεινά του χρώματα θα γεμίσουν τη gallery του Black Duck, σε έργα ζωγραφισμένα με λάδι σε μουσαμά και ακρυλικά σε χειροποίητο χαρτί, που αποτυπώνουν τόσο την εξέλιξη της εικαστικής του δουλειάς, όσο και τον πιο πρόσφατο τρόπο γραφής του.

Παράλληλα, το ίδιο βράδυ στο πλαίσιο της έκθεσης θα κυκλοφορήσει και θα υπογράφεται από τον καλλιτέχνη, το άλμπουμ κόμικς «ο Κλέφτης του Κίτρινου» (εκδόσεις «Τόπος»), με τις 9 καλύτερες ιστορίες που δημιούργησε o Γιώργος Μπότσος μέσα σε τρεις δεκαετίες. Πρόκειται για μια συλλεκτική έκδοση που συλλαμβάνει το πνεύμα και το ύφος του πραγματικού κλέφτη των χρωμάτων της Ελληνικής σκηνής των κόμικς.

Ο Γιώργος Μπότσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960.

Το 1983 αποφοίτησε από το Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Το πρώτο του κόμικς δημοσιεύτηκε το 1987 στο περιοδικό Βαβέλ και από τότε έχει σταθερή παρουσία στην Ελληνική σκηνή των κόμικς.

Το έργο του χαρακτηρίζει έντονη χρήση του χρώματος, λιτή αφήγηση και ένα ιδιαίτερο στιλ που συνδυάζει στοιχεία εξπρεσιονισμού και την αμεσότητα της 9ης Τέχνης.

Η εικαστική του δουλειά έχει παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχουν εκδοθεί 7 εικονογραφημένα βιβλία του για παιδιά. Επίσης, έχει εργαστεί ως εικονογράφος στα περιοδικά Playboy, Marie Claire, Σινεμά και ως κειμενογράφος και δημιουργικός διευθυντής σε διαφημιστικές εταιρίες.

Από το 2000 διδάσκει στον ΑΚΤΟ και διευθύνει το τμήμα «scetch-comics-cartoon».