Locke & Key Vol. 1: Welcome to Lovecraft

Τα κλειδιά του τρόμου

Η Ιστορία

Ο Tyler, ο Bode και η Kinsley χάνουν τον πατέρα τους από μία δολοφονική επίθεση. Την επίθεση την έκανε ένα συμμαθητής του Tyler, ένας προφανώς διαταραγμένος τύπος. Μαζί με τη μητέρα τους, τα παιδιά μετακομίζουν στο Lovercraft, στην έπαυλη της οικογένειας. Αλλά αυτό το σπίτι κρύβει πολλά περισσότερα και ο μικρότερος της οικογένειας είναι ο πρώτος που θα τα ανακαλύψει. Μία σειρά από κλειδιά, που έχουν το κάθε ένα μια διαφορετική δύναμη, αλλάζουν τα πάντα. Και θα είναι η μόνη τους άμυνα για τους κινδύνους που τους απειλούν.

Τι Μας Άρεσε

Τα πάντα! Διαβάζοντας αυτόν το πρώτο τόμο της σειράς απόρησα με τον εαυτό μου που δε το είχε διαβάσει ως τώρα. Ο Joe Hill έχει ξεκάθαρα πάρει το ταλέντο του πατέρα του (είναι ο Stephen King) και μας δίνει μια απίστευτα τρομαχτική ιστορία, με έντονο gothic ύφος. Οι χαρακτήρες του είναι τόσο ρεαλιστικοί, που ταυτίζεσαι μαζί σου από τα πρώτα panels. Οι διάλογοι έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πληροφορίες και συναίσθημα. Ήταν φορές που γέλασα και άλλες που ένιωσα τις τρίχες μου να σηκώνονται από φόβο. Γιατί ο κακός στην ιστορία είναι πολύ, πολύ, πολύ κακός… Πολύ.

Και όλα αυτά, με ένα σχέδιο που ταιριάζει απόλυτα και στεφανώνει ένα άψογο σενάριο. Με ένα ιδιαίτερο στιλ και ρυθμό, ο Gabriel Rodriguez κάνει τη δουλειά του Joe Hill τόσο πιο εύκολη. Και το αποτέλεσμα είναι… η τελειότητα.

Τι Μας Ενόχλησε

Ότι τελείωσε. Όχι, μισό λεπτό. Δε με ενόχλησε στα αλήθεια αυτό, γιατί η ιστορία ήταν σφιχτή, άρτια και ολοκληρωμένη, ξεκάθαρα σχεδιασμένη για ακριβώς τον αριθμό των τευχών που χρειαζόταν. Με ενόχλησε που δε διάβασα τη σειρά νωρίτερα.

Συνολική Εκτίμηση

Αν σας αρέσει το horror genre, μην το σκέφτεστε, το LOCKE & KEY είναι φτιαγμένο για όλους εμάς. Δημιουργεί τον τέλειο συνδυασμό συναισθημάτων: αγωνία για τη συνέχεια και τρόμο για το τι περιμένει τους ήρωες στο τέλος. Κλασική ήδη, η σειρά είναι ένα σημείο αναφοράς για το είδος στα comics. Μην ξεχνάμε ότι βραβεύτηκε με Eisner.

Παράλληλες Προτάσεις

Ευτυχώς, το LOCKE & KEY επέστρεψε αρκετές φορές (και με το LOCKE & KEY: SMALL WORLD, για το οποίο σας έχω ήδη μιλήσει). Αν δεν είστε κολλημένοι με τα comics ή αν θέλετε να ανοίξετε τους ορίζοντές σας, διαβάστε τις ιστορίες του H.P. Lovercraft και του Richard Matheson. Και τα παλιά καλά του Stephen King, για να τιμήσετε τον πατέρα του Joe Hill. Από comics, θα πρότεινα το SWAMP THING του Alan Moore και το HELLBOY του Mike Mignola. Και δε θα έβλαπτε και μια βόλτα από το AMERICAN VAMPIRE του Scott Snyder. Έχει και ολίγον Stephen King άλλωστε.