Man-Thing #1

Επιστροφή του cult τέρατος, δια χειρός R.L. Stine!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Man-Thing #1

WriterR.L. StineArtistGerman PeraltaPublisherMarvel Comics

Αν ήσασταν παιδί την δεκαετία του ‘90, σίγουρα θα θυμάστε την τηλεοπτική σειρά GOOSEBUMPS, ή αλλιώς ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΕΣ, όπως ήταν τότε γνωστή στο ελληνικό κοινό. Η σειρά ήταν βασισμένη στα παιδικά βιβλία τρόμου του R.L. Stine και εκείνη την εποχή γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο R.L. Stine, λοιπόν, αυτή τη φορά είναι ο συγγραφέας στο νέο ξεκίνημα του Man-Thing της Marvel, βάζοντας την δικιά του ξεχωριστή πινελιά στο όλο δημιούργημα. Το θέμα είναι, όμως, ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν παρουσιάζονται πολλά νέα πράγματα στην ιστορία.

Ο Ted Sallis, aka Man-Thing, εργάζεται ως ηθοποιός στο Hollywood και αντιμετωπίζει τις αρνητικές επιπτώσεις της εμφάνισής του, ακόμα και σε επαγγελματικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων, κάνει ένα flashback, για να δείξει σε όσους δεν γνωρίζουν πώς κατέληξε να γίνει το πλάσμα που αντικρίζουμε. Στη συνέχεια συμβαίνουν και άλλα γεγονότα, όμως δεν αξίζει να σας τα πω, γιατί μάλλον δε θα ασχοληθείτε καθόλου με το comic.

Παρ’ όλα αυτά, θα σας αναφέρω πως στο τέλος υπάρχει μια ιστορία που δείχνει να μην έχει καμία σχέση με τον Man-Thing και όλο το γνωστό σινάφι της Marvel, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται με μια πρώτη ματιά. Αν τη διαβάσετε, θα αντιληφθείτε άμεσα πως είναι βγαλμένη από την φαντασία του R.L. Stine, μιας και οι ενδείξεις είναι παραπάνω από τρανταχτές. Οπότε, εάν σας έχει λείψει το GOOSEBUMPS και θα νοσταλγούσατε να διαβάσετε κάτι αντίστοιχο, αυτά τα τελευταία panels είναι για εσάς. Από εκεί και πέρα, τα συμπεράσματα δικά σας.