The Flash/Supergirl Music Meister Crossover

"Star Crossed" & "Duet"
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Supergirl

Season/EpisodeS02E16 WritersGreg Berlanti, Andrew Kreisberg, Ali Adler, Katie Rose Rogers, Jessica Kardos Director CastMelissa Benoist, Chyler Leigh, David Harewood, Jeremy Jordan, Floriana Lima, Chris Wood, Teri Hatcher NetworkThe CW

Δεδομένης της δημοφιλίας του χαρακτήρα, περίμενα από καιρό ένα επεισόδιο αφιερωμένο στον Mon El, και αυτό συνέβη την περασμένη Δευτέρα! Με τους εξωγήινους γονείς του να έρχονται στη Γη να τον αναζητήσουν, η Κara αναγκάζεται να γνωρίσει τα “πεθερικά”, που μάλλον φέρνουν συμφορά όχι μόνο στην ίδια (αποκαλύπτοντας ότι ο Mon El είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας), αλλά και στον πλανήτη Daxam, με τη σκληρή, δεσποτική τους στάση. Μετά τη καταστροφή του πλανήτη, ο βασιλιάς και η βασίλισσα αποφάσισαν να μαζέψουν όσους Daxamites κατάφεραν να γλυτώσουν και να τους ενώσουν υπό τον Mon El, o οποίος αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στις υποχρεώσεις του, το παρελθόν του και την αγάπη του για τη Kara.

Φυσικά, με τέτοια ιστορία, οι σεναριογράφοι δεν παράβλεψαν να πετάξουν σπόντες σχετικά με την τωρινή κατάσταση των Ηνωμένων Πολιτειών, με φράσεις όπως το “Make Daxam Great Again”, αλλά η βασιλική οικογένεια είναι ενδιαφέροντες τύποι, και το γεγονός ότι ερμηνεύονται από τον Kevin Sorbo, τον Ηρακλή της παιδικής ηλικίας όλων μας, και την Τerry Hatcher, τη Lois από το τηλεοπτικό LOIS AND CLARK, σε γεμίζει με νοσταλγία.

Ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία του Supergirl είναι ότι έχει τη δυνατότητα να παρουσιάζει εξωγήινους από πολλούς διαφορετικούς πλανήτες, εμπλουτίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις ιστορίες του. Και φυσικά, το επεισόδιο στρώνει τον δρόμο και για το μουσικό crossover με τη σειρά του Flash, παρουσιάζοντας μας τον Music Meister.

Flash

Season/EpisodeS03E17 WritersGreg Berlanti, Andrew Kreisberg, Geoff Johns, Aaron Helbing, Todd Helbing DirectorDermott Downs CastGrant Gustin, Candice Patton, Carlos Valdes, Danielle Panabaker, Keiynan Lonsdale, Tom Cavanagh, Jesse L. Martin, Melissa Benoist NetworkThe CW

Πώς γιατρεύεις μια ραγισμένη καρδιά; Με τη δύναμη της μουσικής, υποστηρίζει το μουσικό crossover μεταξύ των δύο superhero σειρών του CW, SUPERGIRL και FLASH. Ο Μοn El και ο J’onn έρχονται στη Γη του Flash, σε μια προσπάθεια να βρουν θεραπεία για την Κara, η οποία έχει πέσει σε ένα παράξενο κώμα, μετά την επίθεση ενός κρατούμενου του DEO. O Barry και η ομάδα του αποφασίζουν να τους βοηθήσουν, και σε μια προσπάθεια να πιάσουν τον υπεύθυνο για τη κατάσταση της Supergirl, ο Barry μεταφέρεται στη πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει ο Μusic Meister, η οποία θυμίζει την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική. Μαφιόζοι, τραγούδι και απαγορευμένοι έρωτες, συνθέτουν το σκηνικό, ενώ οι ηθοποιοί και των δύο σειρών ξετυλίγουν το μουσικό τους ταλέντο.

Το μουσικό επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων BRAVE AND THE BOLD, από το οποίο αντλεί έμπνευση το μουσικό crossover του CW, ήταν από τα αγαπημένα μου (ιδιαίτερα η σκηνή όπου η Black Canary ερωτεύεται τον Green Arrow μέσω ενός τραγουδιού) και το “Duets” καταφέρνει και αναπαράγει κάτι από τη μαγεία του. Η χημεία μεταξύ του Barry και της Kara είναι δεδομένη, και τα υπόλοιπα μέλη του cast έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις εξαιρετικές τους ικανότητες στο τραγούδι και τον χορό.

Το σενάριο μπορεί να είναι αρκετά απλοϊκό και να ασχολείται κυρίως με τα ερωτικά μπερδέματα της Kara με τον Μon El και του Barry με την Iris, αλλά η ώρα περνά ευχάριστα. Και φυσικά, το ντουέτο Supergirl και Flash, στο τραγούδι “Superfriends”, είναι η κορυφαία στιγμή του επεισοδίου.

Σίγουρα κατώτερο σε σχέση με τα προηγούμενα crossovers, αλλά τόσο χαριτωμένο που δεν φαίνεται να έβλαψε τη δημοτικότητα των δύο σειρών.