Comicdom Con Athens 2017

Τρία ακόμη panels για την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ!

Το φετινό Comicdom Con Athens ξεκινά δυναμικά, ήδη από την πρώτη ημέρα και οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις με δημιουργούς και άλλους ανθρώπους του χώρου αναμένεται να… well, να συζητηθούν!

Panel – Από Την Οθόνη Στο Χαρτί: Έκδοση Online Comics
Παρασκευή 7 Απριλίου, 15:45 – 17:15
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Θέατρο

Τα online comics αποτελούν παιδιά της τεχνολογικής εξέλιξης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φλερτάρουν με την κλασική έννοια της έκδοσης. Πολλά comics που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, παίρνουν τον δρόμο και προς το τυπογραφείο και κυκλοφορούν σε συγκεντρωτικές εκδόσεις, αποκτώντας νέο κοινό. Αλλά ποιές είναι οι προκλήσεις που παρουσιάζονται για δημιουργούς και εκδότες;

Συμμετέχουν: Ντορίτα Καλούδη (Socomic.gr), Λευτέρης Σταυριανός (Jemma Press), Νικόλας Στεφαδούρος (δημιουργός), Θανάσης Πετρόπουλος (δημιουργός).

Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

 

Panel – Η Επιρροή Της Βαβέλ Στην Ελληνική Σκηνή
Παρασκευή 7 Απριλίου, 16:45 – 18:15
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Auditorium

Βαβέλ. Ένας τίτλος που υπήρξε για δύο δεκαετίες σχεδόν συνώνυμος με τα comics στην Ελλάδα, γαλουχώντας εξίσου δημιουργούς και αναγνώστες. Στο παρόν panel εκπρόσωποι του χώρου που είτε συμπορεύτηκαν, είτε στάθηκαν κριτικά απέναντι στη Βαβέλ, συζητούν και αντιπαρατίθενται με αφορμή το περιοδικό που υπήρξε καταλύτης στη σχέση των Ελλήνων με την 9η Τέχνη.

Συμμετέχουν: Γιάννης Κουκουλάς (ιστορικός τέχνης), Soloup [Αντώνης Νικολόπουλος] (σκιτσογράφος – Διδάκτωρ Πολιτισμικής Επικοινωνίας), Γαβριήλ Τομπαλίδης (δημιουργός comics), Βασίλης Χειλάς (δημιουργός comics, εκδότης)

Συντονισμός: Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου

 

Panel – Τα Comics Tης Διπλανής Πόρτας
Παρασκευή 7 Απριλίου, 17:30 – 18:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Θέατρο

Comics χωρίς υπερήρωες, χωρίς επιστημονική φαντασία, χωρίς απίστευτες περιπέτειες. Comics που δεν δείχνουν το παρελθόν ή το μέλλον. Comics που επικεντρώνονται στο παρόν, με πρωταγωνιστές απλούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που ερωτεύονται, χαίρονται, λυπούνται, ή απλά τριγυρνούν στη πόλη, χωρίς να κοιτούν συνεχώς πίσω από τον ώμο τους. Είναι σπάνια, αλλά υπάρχουν και έχουν τους δικούς τους κανόνες. Ή μήπως δεν έχουν κανόνες;

Συμμετέχουν: Παναγιώτης Πανταζής (PanPan) (δημιουργός), Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης (δημιουργός), Σταύρος Κιουτσούκης (δημιουργός), Αποστόλης Ιωάννου (δημιουργός).

Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος