Ether #5

Συνεχίζει ποιοτικά
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ether #5

WriterMatt KindtArtistDavid RubinPublisherDark Horse Comics

Μια από τις ωραιότερες εκπλήξεις της περασμένης χρονιάς ήταν η έναρξη του ETHER. Το πρώτο τεύχος μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση, όπως ενδεχομένως θυμάστε. Μάλιστα εκτίμησα τόσο την αξία του, που του χάρισα μια θέση στο προσωπικό μου Best Of 2016. Παρόμοια γνώμη είχε και η συναγωνίστρια Ερατώ Κονδύλη, όταν έγραφε ένα snapshot για το τρίτο τεύχος της σειράς.

Το πρόσφατο πέμπτο τεύχος δεν διαψεύδει καθόλου τις προσδοκίες μας, λοιπόν, καθώς κρατά το υψηλό επίπεδο της δουλειάς, εμπλουτίζοντας την ιστορία και αποκαλύπτοντας ακόμα περισσότερα για τους χαρακτήρες.

Ο Boon επέστρεψε στον κόσμο μας, μέσω της πύλης που άνοιξε το copper golem, το οποίο και αναζητά για να καταστρέψει. Όμως, αυτό που τον προβληματίζει είναι το ποιος και γιατί έστειλε αυτό το πλάσμα της Εther στη Γη και πόσες παράνομες πύλες άνοιξαν μεταξύ των δυο κόσμων. Παράλληλα, μαθαίνουμε περισσότερα για τη ζωή του Βoon έξω από την Ether, τη σχέση του με την Hazel και την οικογένειά του.

Το artwork κινείται στα εξαιρετικά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει. Χρώμα και σχέδιο με ζωντάνια και έντονη διάθεση να μας ταξιδέψουν σε όλους τους πιθανούς κόσμους της επιστήμης ή της φαντασίας.

Το παραμύθι του ETHER συνεχίζεται, αφεθείτε στον ρεαλισμό του και, αν ακόμα δεν το έχετε κάνει, μην αργείτε.